Količina:

0


Znesek:

0,00

Snoopy - Glasujte za Charlieja Browna

Zbirka Arašidki

Snoopy - Glasujte za Charlieja Browna
 • Snoopy - Glasujte za Charlieja Browna
 • Snoopy - Glasujte za Charlieja Browna
 • Snoopy - Glasujte za Charlieja Browna
 • Redna cena:

  14,99 €

 • Popust:

  0,75 € (5%)

 • Spletna cena:

  14,24 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Priljubljena druščina Snoopyja in njegovih prijateljev Arašidkov se je spet združila v knjigi, v kateri so zbrani stripi iz te cenjene stripovske serije! Pričujoča zbirka se ponaša z ravno pravo mešanico starih, klasičnih stripov Charlesa M. Schulza, avtorja Snoopyja, in povsem novih stripovskih zgodb. Najsi bodo to ure risanja pri Pigpenu, Snoopy v borbi sosedovim mačkom ali Charlie Brown v lunaparku, ta zbirka vsebuje za vsakogar nekaj!

Sanjavega psička Snoopyja, ki leži na strehi svoje pasje hišice, pozna cel svet. Podobno kot Pika Nogavička, Alica v čudežni deželi ali Medvedek Pu se tudi Arašidki Charlesa M. Schulza že dolgo uvrščajo med klasična mladinska dela. Trda vezava, 17 x 26 cm, 92 strani.

PSIČEK VREDEN MILIJARDE: O velikanski uspešnosti stripa zelo zgovorno pričajo podatki o branosti in prodaji, o nagradah in priznanjih.
Naj vam natrosimo le nekatere:

- »Peanuts« oziroma Arašidki je najuspešnejši strip vseh časov, v Guinnessovo knjigo rekordov je vpisan kot prvi strip, ki ga je objavilo več kot 2000 časopisov.
- Strip izhaja v 75 državah in v najrazličnejših jezikih, vključno s kitajščino in latinščino.
- 2. oktobra 1950 je izšel prvi strip, odtlej je Charles M. Shulz neprekinjeno risal in pisal tekste in nabralo se je 17500 sličic.
- Charles M. Schulz je bil neizmerno bogat, saj so mu Arašidki na leto prinašali od 20 do 30 milijonov dolarjev, 80% od tega iz avtorskih pravic. Bil je peti najbogatejši Američan.
- Arašidki so bili uprizorjeni v številnih celovečernih filmih in štiridesetih krajših risankah, kar jim je pridobilo še dodatne milijone ljubiteljev.
- Na Brodwayu so dolga leta uprizarjali musical »You're a Good Man, Charlie Brown«. V letu 1999 so predstavo obnovili in prejela je prvo nagrado za ponovno uprizorjene predstave.
- Poleg stripa in filmov veliko podjetij proizvaja izdelke z liki slavnih Arašidkov, igrače, igre, oblačila itd.
- Snoopy celo na Luni ni neznan. Astronavti Apolla 10 so leta 1969 poimenovali svoj komandni modul »Charlie Brown« in lunarni modul »Snoopy«.
- Shulzovi Arašidki so bili razstavljeni v najbolj eminentnih svetovnih galerijah de-nimo v pariškem Louvru, v Benetkah, v Rimu ...

Trda vezava, 26,0 x 17,0 cm, 96 strani.

O STRIPU SO DEJALI:

»Schulzeva prisotnost se s Snoopyjem še vedno čuti v (teh) novih zgodbah.« - USA Today
»... ravno prava mešanica starega in novega ... se drži duha Schulzevega dela.« - Comic Book Resources
»... se poklanja klasikom ter spoštljivo ustvarja nekaj novega in zabavnega.« - IGN

O AVTORJU:

Charles M. Schulz se je nekoč opisal, kot da je »rojen za risanje stripov«. Rodil se je v Minneapolisu, kjer mu je njegov stric pri zgolj dveh dneh starosti dal vzdevek »Sparky« po Sparku Plugu, konju iz stripa Barney Google. Celo otroštvo si je z očetom delil strast do istega nedeljskega jutranjega rituala, to je branja stripov. Schulzev prvi večji uspeh se je zgodil po služenju vojaškega roka v drugi svetovni vojni, leta 1947, ko je časopisu St. Paul Pioneer Press prodal svoj prvi strip Li'l Folks.

Leta 1950 se je sestal z United Feature Syndicate in 2. oktobra istega leta je strip Peanuts, kot ga je poimenoval omenjeni sindikat, debitiral v sedmih časopisih. Charles Schulz je umrl v mestu Santa Rosa v Kaliforniji februarja 2000, le nekaj ur, preden je v nedeljskem časopisu izšel njegov poslednji izvirni strip. Charles M. Schulz je petdeset let dan za dnem ustvarjal isti strip. Imel je potrebo po risanju, kot imamo ostali potrebo po dihanju. Vstajal je ob sedmih zjutraj in risal za šest tednov vnaprej: po eno pasico za vsak dan v tednu in celostranski strip v barvah za v nedeljo. Idej mu nikoli ni zmanjkalo: »Sem nekdo, ki vsako jutro riše isto stvar, ne da bi se pri tem ponavljal.«