Gremo v Postojnsko jamo (znak kakovosti Zlata hruška), kraški svet - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Gremo v Postojnsko jamo (znak kakovosti Zlata hruška), kraški svet

Gremo v Postojnsko jamo (znak kakovosti Zlata hruška), kraški svet
 • Gremo v Postojnsko jamo (znak kakovosti Zlata hruška), kraški svet
 • Gremo v Postojnsko jamo (znak kakovosti Zlata hruška), kraški svet
 • Redna cena:

  12,90 €

 • Popust:

  0,64 € (5%)

 • Spletna cena:

  12,25 €

 • ISBN:

  9789616882262

 • Avtor:

  Barbara Bajd

 • Založba:

  Hart

 • Datum izida:

  23.12.2016

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Postojnska jama ni le priljubljena in pogosto obiskovana svetovna znamenitost ter eden izmed najbolj prepoznavnih slovenskih simbolov, ki jo je opisal že Janez Vajkard Valvasor v Slavi Vojvodine Kranjske. Je predvsem naravni spomenik in učilnica v malem, ki nas vodi od razumevanja nastanka jame pred milijoni let do njenega zgodovinskega pomena, saj so se v njej zvrstili pomembni dogodki, od nekdaj, pa jo obiskujejo tudi voditelji z vsega sveta.

Hkrati je zakladnica naravnih znamenitosti, ki omogočajo razumevanje krasa in kraških pojavov ter raznovrstnega življenja v njej, pri čemer je človeška ribica s svojim novim zarodom ponesla glas o Postojnski jami širom po svetu; kako je potekal razvoj od jajčec do odraščajočih ličink, si lahko preberemo v dnevniku človeške ribice.

Kaj vse se skriva v jami in kako pomembno je, da jo podrobneje spoznamo ter jo vedno znova obiskujemo in proučujemo njene skrivnosti, opisuje knjiga Gremo v Postojnsko jamo. Po znameniti jamski poti nas vodi ilustrirani zemljevid, prvič izrisana »cesta«, po kateri se orientiramo in si tako lažje predstavljamo, kod vse nas vodi pot in kaj si lahko ogledamo ob obisku Postojnske jame.

Kako so se razvijale male človeške ribica od jajčeca do ličinke, si lahko ogledate na spodnji povezavi:


Mehka vezava, 21 x 26 cm, 32 strani.