Kaj lepega povej - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Kaj lepega povej

Kaj lepega povej
 • Redna cena:

  21,00 €

 • Popust:

  1,05 € (5%)

 • Spletna cena:

  19,95 €

 • ISBN:

  9789612744588

 • Avtor:

  Svetlana Makarovič

 • Založba:

  Sanje

 • Datum izida:

  22.11.2016

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Svetlanini verzi izkrčijo glas nagajivk, novoletnic, valentink, voščilnic in pesmi v slovo. Zvoki, ki predirajo opno življenja, so sem in tja dražestno mehki, spet drugič ostro privihani. Kratko odmerjene pesemske oblike se oblačijo v krhke umetničine ilustracije, vzgibane s šumenjem v visoki travi. Njihovi upogibi so svečani, sijoči, prisrčni. Dobrosrčni. Življenjsko točni. Polni duha.

Trda vezava, 188 strani.

RECENZIJA BUKLA (Žiga Valetič; Bukla 127-128):

Knjiga kratkih pesmi in voščil v rimah Kaj lepega povej je blago presenečenje izpod običajno bolj ostrega pesniškega peresa Svetlane Makarovič. Rime se ponujajo v petih sklopih, pospremljene pa so z ilustracijami travniškega cvetja, ki se je zarisalo sami avtorici. V Nagajivkah najdemo malce staromodne, toda arhetipske verze o ljubezni, varanju in stvareh, ki se zgodijo, ko pade mrak.

Voščilnice so dobrotljive kitice za osebne praznike dedka, babice, bratca, otroka in drugih bližnjih nam oseb – za pomlad, poletje in jesen življenja. Valentinke gredo dlje od običajnih ljubezenskih izpovedi, saj govorijo o žlahtnem hrepenenju po ljubljenemu ali ljubljeni. Novoletnice so vznesene, polne optimizma, ki ga prijatel­jem, sebi in svetu poklonimo v trenutkih, ko smo tudi sami prosti cinizma, medtem ko so Pesmi v slovo izbor žalovanja – od pomirjenega do bridkejšega – in se nas dotaknejo ter govorijo o dragocenos­tih bivanja: »Glej, zemlja si je vzela, kar je njeno. / A kar ni njeno, nam ne more vzeti. / In to, kar je neskončno dragoceno, / je večno in nikdar ne more umreti.« Knjiga z izrazitim darilnim namenom se konča s prostorčkom za štiriperesno deteljico.

O AVTORICI:

Svetlana Makarovič je pesnica za odrasle in otroke, mladinska pisateljica, virtuozna šansonjerka, ilustratorka, prevajalka in avtorica priredb ter igralka. Nejenjajoče ustvarjalna je podpisala dosledno nagrajevane in v visokih nakladah založene pesemske knjige (Pelin žena, Sosed gora, Krizantema na klavirju, Samost itn.), slovita odrska dela (Sovica Oka, Sapramiška, Pekarna Mišmaš ipd.), poezijo in prozo za odraščajoče (Gal v galeriji, Veliki kosovirski koncert, Mačnice, Mačje leto itd.), zbirke pravljic (Smetiščni muc in druge zgodbe, Svetlanine pravljice, Zlata mačja preja ipn.) ter slikanice.