Količina:

0


Znesek:

0,00

Srkajoči um (ponatis)

ZBIRKA MONTESSORI

Srkajoči um (ponatis)
  • Cena:

    23,50 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga je analiza fizičnih in psiholoških vidikov otrokovega razvoja v najbolj odločilnem obdobju otrokovega življenja – od rojstva do starosti treh let. Napisana je bila pred 58 leti, a je še zmeraj aktualna in revolucionarna iz različnih vidikov, prav tako pa ga dopolnjuje z vlogo odraslega in okolja.

Maria Montessori predstavi srkajoči um kot bistveno drugačno komponento otrokovega življenja v prvih treh letih življenja, ki je edinstvena in se nikdar več ne ponovi. Otrok s pomočjo srkajočega uma sprejema vase dosežke civilizacije, kakor tudi druge dejavnike značilne za okolje v katerem živi.

Poznavanje te posebne psihične strukture otroka nam pomaga, da ji damo svojo mesto v vzgoji in otroku omogočimo čim bolj poln razvoj. Zato je namenjena tako strokovnjakom, posebej vzgojiteljem, ki se ukvarjajo s predšolskimi otroki, kakor tudi staršem.

Mehka vezava, 15 x 21,5 cm, 305 strani.

“Proučevanje psihologije otroka v njegovih prvih letih pred našimi očmi razgrne taka čudesa, da nihče, ki jih vidi in doume, ne more ostati neprizadet. Naloga odraslih je, ne da učimo, ampak da pomagamo umu otroka pri njegovem delu izgradnje in razvoja. Kako čudovito bi bilo, če bi lahko otroku pomagali tako, da bi čakali pripravljeni in z njim razumno ravnali, da bi razumeli njegove osnovne življenje potrebe, da bi lahko podaljšali obdobje, v katerem ima sposobnost vsrkavanja.”
(Maria Montessori)