Ravel - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ravel

Ravel
 • Redna cena:

  21,90 €

 • Popust:

  1,10 € (5%)

 • Spletna cena:

  20,80 €

 • ISBN:

  9789617000023

 • Avtor:

  Jean Echenoz

 • Založba:

  Forma 7

 • Prevajalec:

  Neva Brun

 • Datum izida:

  24.11.2016

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ker bo letos minilo 80 let od smrti Mauricea Ravela, je založba Forma 7 izdala biografijo o znamenitem skladatelju, ki ga pozna ves glasbeni svet vsaj po popularnem Boleru.
O njegovem življenju vemo zelo malo, čeprav je po začetnem nepriznavanju kritike doživljal ovacije na koncertih povsod po Evropi in Ameriki, kjer je imel uspešno veliko turnejo, ki je opisana v knjigi, in bil s Stravinskim med vodilnimi skladatelji tistega časa.
Izvedeli bomo, kako so nastajala nekatera njegova dela, kako rad je imel tehniko, kar je verjetno podedoval po očetu, ki je bil inženir in izumitelj, rad se je lepo oblačil, se družil z mnogimi znanimi umetniki, kar je zanimivo opisal odličen francoski prozaist Jean Echenoz, ki je za svoje delo prejel več pomembnih nagrad, tudi za to, ki je prevedena v več svetovnih jezikov.

Posebno ganljiv je opis zadnjih let življenja skladatelja, ko je zbolel za hudo boleznijo, ki je takrat še niso imenovali ne Alzeimerjeva ne demenca, naenkrat se ni znal več ne podpisati ne brati not, ni razpoznal niti svoje glasbe, prijateljev … mislili so, da ima tumor, ga operirali, a ni pomagalo. Da bi se Ravel zaščitil, je dajal videz nedostopnega, oholega človeka. Imeli so ga za škandalozno osebnost, v resnici pa je bil prijazen in zadržan človek.

Mehka vezava, 13 x 20 cm, 140 strani.