Količina:

0


Znesek:

0,00

Prodam Rozinkota (znak kakovosti Zlata hruška)

Prodam Rozinkota (znak kakovosti Zlata hruška)
  • Redna cena:

    20,50 €

  • Popust:

    1,03 € (5%)

  • Spletna cena:

    19,47 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Oskar ne prenese več svojega mlajšega brata in sestavi si seznam, na katerega uvrsti več kot deset stvari, ki ga motijo. Na žalost pa je Nora med poletnimi počitnicami v New Yorku in brez nje Oskar ne zna rešiti svoje težave. Še dobro, da sodobna tehnologija pomaga, da so dobri prijatelji kljub vsemu lahko blizu.

Knjiga je oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo in se smatra kot didaktični material.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 136 strani.

O AVTORJIH:

Care Santos sta v resnici dve osebi. Ja, ja, prav si prebral/a: v njej se skrivata dve različni Care. Najprej je tu pisateljica, svetovljanka, ki potuje v daljne dežele in se ne boji stopiti na oder, ker ve, kaj naj reče, ko jo gledajo. Potem je tu še mama številne družine, ki nakupuje, si izmišljuje čokoladne sladice in pomaga otrokom pri pisanju nalog. A druga brez druge ne moreta živeti.
Care Santos se je rodila v Mataróju (1970). Objavila je več kot štirideset knjig za otroke, mladostnike in odrasle. Dobila je številne nagrade, med drugim tudi nagrado Barco de Vapor za knjigo Prodam mamo.

Andrés Guerrero Sánchez je bil vedno risar. Pri treh letih je narisal svojo prvo pomembno risbo: vlak na steno domače jedilnice. Takrat jih je tudi prvič dobil zaradi svoje risbe. Še vedno ne more pozabiti zaušnice, ki mu jo je pripeljala mama.
Od takrat je minilo veliko časa, on pa je napisal in ilustriral veliko knjig. Toliko, da jih ne šteje več. Priznava, da najraje riše s svinčnikom in hitro, lahke risbe, kot jim pravi, kot te, ki so v knjigah o Oskarju in Nori. Nihče ne razume, kako je mogoče, da tako resen gospod s sivimi lasmi riše tako zabavne risbe. Živi v hribovju v okolici Madrida, v majhni hiši, ki jo obdajajo drevesa. Družbo mu dela njegova družina, pa tudi mačke, psička Lúa in konj, ki jih občasno obiskuje.