Hrana - taka kot je (od bistroja do krškopoljca), Recepti z zgodbami - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Hrana - taka kot je (od bistroja do krškopoljca)

Recepti z zgodbami

Hrana - taka kot je (od bistroja do krškopoljca)
  • Hrana - taka kot je (od bistroja do krškopoljca)
  • Hrana - taka kot je (od bistroja do krškopoljca)
  • Hrana - taka kot je (od bistroja do krškopoljca)
  • Hrana - taka kot je (od bistroja do krškopoljca)
  • Hrana - taka kot je (od bistroja do krškopoljca)
  • Redna cena:

    29,90 €

  • Popust:

    10,00 € (33%)

  • Spletna cena:

    19,90 €

  • ISBN:

    9789619411520

  • Avtor:

    Luka Novak,Valentina Smej Novak

  • Založba:

    Totaliteta

  • Datum izida:

    15.05.2017

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nova knjiga prinaša prerez sodobne svetovne kuharije. Vsi recepti so opremljeni z nazorno fotografijo in infografikami, ki ilustrirajo zgodbe in tehnike. Knjiga je razdeljena na 40 kulinaričnih zgodb, ki se nanašajo bodisi na živilo, bodisi na fenomen, ki se razvije v tri do štiri recepte, primerne za vsakdanjo uporabo.

V njej je prikazana hrana taka, kot je: brez predznakov in težnje po popolnosti. Prehranski realizem se loti prvinskih živil: tu so stročnice, zelenjava, meso, ribe, kaše in sadje. Celostno, brez izključevanja. Vse tisto, kar bomo postavili na mizo, da obed postane prijeten obred: za užitek in žitek.

150 preizkušenih receptov je nadgrajenih z zgodbami in ilustracijami, ki osvetlijo zgodovino in okoliščine jedi.

Trda vezava, 20,5 x 27,5 cm, 351 strani.

ZALOŽNIK O KNJIGI:

Kuharica predstavlja prerez sodobne svetovne kuharije. Prehranski realizem se loti prvinskih živil: tu so stročnice, zelenjava, meso, ribe, kaše in sadje. Celostno, brez izključevanja. Vse tisto, kar bomo postavili na mizo, da obed postane prijeten obred: za užitek in žitek. Zgodbe v knjigi segajo od bistroja do krškopoljca, od buče do jabolka, od jogurtovega sladoleda do ramen juhe s pečenimi rebrci, od klasične pice marinara do cvetačne, od čičerkine palačinke do šmorna z jagodno omako.

Zapisani recepti so posledica dvajsetletnega raziskovanja in vsakdanje prakse. So pa tudi odraz kulinaričnih dilem in skušajo biti odgovor na vprašanje, kaj bi skuhali. Zato bi težko dali vsem jedem enoten predznak: jedi niso vse brezglutenske, niti niso brez laktoze. Niso brez sladkorja ali brez oreščkov. Niti veganske. Niso vse hitro pripravljene, še zdaleč pa niso vse komplicirane. In ne, niti niso vse samo lokalne in domače jedi. Marsikaj od tega je lahko eno in drugo.