Količina:

0


Znesek:

0,00

Rdeča prašna cesta

Rdeča prašna cesta
  • Redna cena:

    33,99 €

  • Popust:

    1,70 € (5%)

  • Spletna cena:

    32,29 €

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Avtobiografska pripoved škotske pesnice in pisateljice o odkrivanju svojih korenin od Škotske do Nigerije. Mojstrsko, s humorjem in brez sentimentalnosti.

Rdeča prašna cesta je pisateljičina avtobiografska pripoved o iskanju lastne identitete in odkrivanju svojih korenin – nigerijskih po očetu in škotskih po materi -, spopadanju s slabo prikritim rasizmom na Škotskem in drugod v 70. in 80. letih 20. stoletja ter o moči pripovedovanja zgodb.

Svoje potovanje od Glasgowa do Lagosa v iskanju bioloških staršev, ki je polno preobratov, presenečenj, srečnih naključij in silovitih čustev, mojstrsko, brez sentimentalnosti, prepleta z distanco, humorjem in ljubeznijo.

Trda vezava, 14,5 x 21,5 cm, 271 strani.

O AVTORICI:
Jackie Kay (1961) je priznana škotska avtorica več pesniških zbirk (The Adoption papers, Fiere …), romana, avtobiografije in zbirk kratkih zgodb (Wish I was here, Why don’t you stop talking …). Za svoje delo je prejela več nagrad, med drugim: Guardianovo nagrado za roman in odlikovanje reda Britanskega imperija za zasluge na področju književnosti, nedavno pa tudi častni naziv škotske nacionalne pesnice. Živi v Manchestru, na univerzi Newcastle pa predava kreativno pisanje.
Rdeča prašna cesta je njeno drugo prozno delo, prevedeno v slovenščino.