Nakup, varstvo in prodaja avtorskih pravic, PRAVIC - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Nakup, varstvo in prodaja avtorskih pravic

PRAVIC

Nakup, varstvo in prodaja avtorskih pravic
 • Redna cena:

  12,00 €

 • Popust:

  0,60 € (5%)

 • Spletna cena:

  11,40 €

 • ISBN:

  9789619418444

 • Avtor:

  Petra Christine Hardt

 • Založba:

  JAK

 • Prevajalec:

  Amalija Maček

 • Datum izida:

  01.06.2017

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Petra Christine Hardt, že 30 let vodja oddelka za pravice pri nemški založbi Suhrkamp, problematiko avtorskih pravic predstavlja s primeri iz prakse in z nazornimi navodili, ki ne bodo v pomoč le sodelavcem oddelkov za avtorske pravice, temveč tudi urednikom, prevajalcem in seveda avtorjem. Rešitve, ki jih ponuja, so prilagojene sodobnim razmeram na svetovnem trgu avtorskih pravic in licenc v času globalizacije in digitalizacije.

Mehka vezava, 14,5 x 21 cm, 131 strani.

RECENZIJA BUKLA:"Najmanj od uveljavitve pojma intelektualne lastnine so v središču založniškega posla avtorske pravice – v času globalizacije in digitalizacije je to še bolj izrazito. Pogodbena razmerja, ki urejajo pravice pri avtorskih delih, predstavljajo osnovo za dobre in dolgoročne odnose med avtorji in založniki. Avtorica priročnika Petra Christine Hardt, dolgoletna vodja oddelka za pravice pri ugledni nemški založbi Suhrkamp, problematiko kupovanja, varovanja in prodaje avtorskih pravic predstavlja s primeri iz prakse in z nazornimi navodili. V ospredje postavlja prav skrb založb za varstvo avtorskih pravic, ki je ključno za posredovanje v mednarodni prostor in prodajo stranskih pravic. Rešitve, ki jih predlaga, so prilagojene sodobnim razmeram na svetovnem trgu pravic in licenc. Poljudni priročnik, ki ne bo v pomoč le založniškim oddelkom za avtorske pravice, temveč sodi na nočno omarico vsakega avtorja (in prevajalca)."
- Kristina Sluga; Bukla 132-133