Slovenija: navodila za uporabo, vodič do osebne in skupne suverenosti - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Slovenija: navodila za uporabo

vodič do osebne in skupne suverenosti

Slovenija: navodila za uporabo
 • Redna cena:

  15,00 €

 • Popust:

  0,75 € (5%)

 • Spletna cena:

  14,25 €

 • ISBN:

  9789612744809

 • Avtor:

  Nara Petrovič

 • Založba:

  Sanje

 • Datum izida:

  17.03.2017

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V tej knjigi Nara Petrovič v svojem značilnem slogu razgalja tisto, kar globoko v drobovju že vemo, pa raje ne bi. Ob to postavlja vrsto znanj, ki jih ne poznamo, pa bi bilo dobro, če bi jih. Knjiga bralca sooči s korenskim vzrokom, zakaj se družba tako težko spreminja: z zasidranostjo v samoreferenčnost. To je zaverovanost v svoj prav in dokazovanje tega prav s to isto zaverovanostjo.

Nara Petrovič združuje skrajnosti. Na eni strani izstopa po preprostosti bivanja in osebni skromnosti, na drugi strani po širini razmišljanja in udeleženosti v globoke družbene premike. Drugi so njegovo delovanje opisali kot pronicljivo, provokativno, terapevtsko, prebujajoče, drzno, avantgardno ... V vsakem primeru je človek, ki odstira trdovratne krinke.

Mehka vezava z zavihki, 12,5 x 19,8 cm, 192 strani.

RECENZIJA BUKLA:

"Petrovič (1974), neodvisni (in alternativni) mislec, je s svojimi življenjskimi nauki postregel že v prejšnjih knjigah, denimo v odmevni Človek: navodila za uporabo, v kateri je jasno pokazal, da nekatere samoumevnosti, ki so del človekovega bivanja v sodobni družbi, nesporno škodljivo vplivajo na njegovo zdravje (od načina iztrebljanja na klasični straniščni školjki naprej).
V svojem najnovejšem delu pa je s posameznikove življenjske perspektive pogledal širše na družbo, v kateri bivamo, in v tej mešanici eseja, antropološko-etnološkega pisanja in osebnih izkušenj skušal zaobjeti svoj pogled na to, kako bi naše prihodnje skupno življenje lahko potekalo bolje. Njegovo zanimanje se razpenja od ekonomičnosti porabljanja naravnih in drugih virov prek optimizacije svojega delovnega angažmaja (ne biti prezaposlen ali pa nezaposlen, temveč pravzaposlen) do razmišljanj o morebitni drugačni ureditvi od sedanje parlamentarne demokracije, ki v skladu z načelom večine po navadi izvoli tiste, ki uspejo s svojim govorom najbolje zadeti najnižji skupni družbeni imenovalec. Ta manifest zmernega življenja za prihodnost spodbuja razmislek o sodobnem življenju in bi ga morali prebrati predvsem mladi še z vso prihodnostjo pred seboj."

(Samo Rugelj; Bukla 131)