Količina:

0


Znesek:

0,00

O tiraniji: Dvajset stvari, ki smo se jih naučili iz 20. stoletja

O tiraniji: Dvajset stvari, ki smo se jih naučili iz 20. stoletja
  • Redna cena:

    17,90 €

  • Popust:

    0,89 € (5%)

  • Spletna cena:

    17,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Slovenski prevod knjige, ki buri duhove.V ZDA je izšla 27.2. 2017, zdaj jo pozdravljamo v slovenskem prevodu. Berljiva in dostopna knjiga je obvezno čtivo za vse, ki iščejo pravo držo v razburkanem svetu. Drobna knjižica pomembnih idej se je pri priči povzpela na vrh lestvic amazon.com in New York Timesa ter se prevaja v številne svetovne jezike.

Avtor nam na primerih iz evropske zgodovine pokaže lekcije, ki bi se jih bilo dobro naučiti v 20. stoletju, z analizo totalitarizmov, črpajoč iz izkušnje Nemčije in dežel za železno zaveso nam ponuja odgovor na vprašanje, kako ravnati v časih, ko je svet vržen s tečajev?

“Zgodovina se ne ponavlja, a nas uči. Nič pametnejši nismo od ljudi, ki so opazovali, kako se je demokracija vdala fašizmu, nacizmu ali komunizmu v dvajsetem stoletju. Naša prednost je edinole v tem, da se lahko naučimo iz njihovih izkušenj.”
O tiraniji je poziv k neodvisnemu mišljenju in etičnemu ravnanju, poziv k poklicni etiki, pokončni drži in k temu, da se postavimo za svoje ideale.

O AVTORJU:

Timothy Snyder je eden vodilnih svetovnih zgodovinarjev in najvidnejših intelektualcev, specialist za zgodovino 20. stoletja v vzhodni in srednji Evropi, za holokavst in razvoj totalitarizmov.
Je profesor zgodovine na univerzi Yale ter stalni predavatelj na Inštitutu za humanisticˇne študije na Dunaju, redno sodeluje tudi s College of Europe v Varšavi in z London School of Economics and Political Science. Govori pet jezikov in bere v desetih evropskih jezikih, zato je njegovo proucˇevanje virov še posebej cenjeno in je avtor odmevnih znanstvenih knjig ter cˇlankov. Njegova uspešnica Bloodlands je prejela nagrado Hannah Arendt in je prevedena v 31 jezikov, avtor pa je prejel še številne druge nagrade. O tiraniji je njegovo najnovejše delo, izšlo leta 2017.

Mehka vezava, 18,0 x 12,0 cm, 139 strani.