Zgodovina Božjega kraljestva, Od stvarjenja do paruzije - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Zgodovina Božjega kraljestva

Od stvarjenja do paruzije

Zgodovina Božjega kraljestva
 • Redna cena:

  22,00 €

 • Popust:

  1,10 € (5%)

 • Spletna cena:

  20,90 €

 • ISBN:

  9789619179871

 • Avtor:

  Sofia Cavalletti

 • Založba:

  Uršulinski zavod za vzgojo

 • Datum izida:

  03.08.2015

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Če želimo, da bo branje Svetega pisma za nas v resnici srečanje z živim Bogom, se moramo zavedati aktualnosti svetopisemskih dogodkov za naše življenje. Upoštevati moramo, da Sveto pismo ohranja spomin na oddaljene dogodke, ki so na nek način prisotni v našem življenju danes. Sveto pismo je v velikem delu zgodovinska knjiga, vendar se razlikkuje od vseh tovrstnih besedil.

Božji načrt o katerem nam pripoveduje Sveto pismo, je en sam načrt, ki se začenja s stvarjenjem sveta, sledi mu osrednji trenutek, odrešenje, sklene pa se s paruzijo. Zgodovino odrešenja živimo korak za korakom, omejuje nas naš čas. Zavedamo se kvečjemu tega, kar se je že uresničilo, toda razen za čisto posebne ljudi, kot so bili preroki, je prihodnji razvoj te zgodovine zavit v mrak.

Če lahko rečemo, da Kristusove korenine rastejo iz zgodovine Izraela, moramo isto reči o Cerkvi, ki je njegovo “telo”, in o tistih dejanjih, od katerih živi liturgija.

Ko bomo premišljevali življenje Cerkve, življenje, ki ga vsak dan živimo, bomo iskali koranine tega življenja v prejšnji stopnji odrešenjske zgodovine in v poročilih odkrivali, da dopolnjujemo več stoletij širnega in veličastnega ozadja, ki ga prej morda nismo poznali.

Mehka vezava, 15x21,5 cm, 184 strani.