Skozi oči prekariata: Brez konsenza - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Skozi oči prekariata: Brez konsenza

Skozi oči prekariata: Brez konsenza
 • Redna cena:

  4,75 €

 • Popust:

  0,24 € (5%)

 • Spletna cena:

  4,51 €

 • ISBN:

  9789612839390

 • Avtor:

  Črt Poglajen

 • Založba:

  Samozaložba

 • Datum izida:

  10.08.2017

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Prvi zbornik intervjujev na temo prekariata. Knjiga v 424 straneh združuje poglede 56 ljudi, ki močno vplivajo na družbo in na družbeno mnenje. Med intervjujanci so: Predsednik Republike, dva nekdanja Predsednika Republike, trije aktualni ministri, evropska komisarka za delo, varuhinja človekovih pravic, ljubljanski župan, ljubljanski metropolit in številni drugi.

Oblike zaposlitev, ki zaposlenemu ne nudijo varnosti (in bi jih z eno besedo lahko imenovali za prekarne) postajajo danes prej pravilo kot izjema. Z njimi znotraj družbe rasteta tako revščina kot obseg neenakosti. Spremenjen odnos do dela, ki prekarnost vodi, svojo legitimacijo črpa v neoliberalizmu. Razvil se je v Veliki Britaniji ob začetku osemdesetih let, pri nas pa se je začel pospešeno širiti po ekonomski krizi leta 2008.

Knjiga, ki zajema poglede na prekariat, zdužuje 56 mnenj, 56 izbranih sogovornikov. Da bi dobili celovito podobo o tem, kaj si o pojmu mislijo tisti, ki nas predstavljajo, ali pa vplivajo na naše mnenje, smo na uredništvu spletnega portala Skozi oči prekariata v letu dni brali sogovornike z različnih področij, različnih poklicev in različnih prepričanj.

V monografijo smo zajeli intervjuje z Milanom Kučanom, dr. Danilom Türkom, Borutom Pahorjem, dr. Milanom Brglezom, dr. Anjo Kopač Mrak, dr. Majo Makovec Brenčič, mag. Dejanom Židanom, Zoranom Jankovićem, msgr. Stanislavom Zoretom, dr. Guyem Standingom in drugimi pomembnimi sogovorniki. Gre za celovit pregled razumevanj prekarnosti pri nas.

Mehka vezava, 14,7 x 23,0 cm, 439 strani.