Količina:

0


Znesek:

0,00

Pokončni misleci

Pokončni misleci
  • Redna cena:

    24,90 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,66 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Potovanje človeštva od življenja na drevju do razumevanja vesolja. Kako si je človek izdelal prvo orodje? Zakaj je začel pisati in kdaj je pisano besedo začel uporabljati tudi za komunikacijsko sredstvo? Kako in kdaj je prišlo do razvoja znanosti in umetnosti? Kako se je človek soočil z razjasnjevanjem skrivnosti vesolja in atomov? Pokončni misleci so do sedaj najboljše in najbolj odmevno delo ameriškega misleca in znanstvenika Leonarda Mlodinowa, v katerem se je avtor spoprijel z vprašanjem razvoja človekove vednosti o sebi in svetu, vse od pradavnine pa do najnovejših odkritij o človeku in vesolju okoli njega.

Mlodinow v knjigi Pokončni misleci v kronološko zgodovinskem zaporedju raziskuje družbene in kulturne okoliščine, ki so vplivale na znanstvena dognanja, s katerimi je človek postopoma, a vse bolj učinkovito napredoval v svojem razvoju. Avtor barvito in poglobljeno niza zgodbe različnih izjemnih posameznikov iz človekove zgodovine, denimo Galilea, Newtona, Darwina, Einsteina idr., ki so s svojo vztrajnostjo, radovednostjo in neustavljivostjo zaznamovali določeno časovno obdobje in pomembno vplivali in spodbudili napredek človeštva.

Z izpostavljanjem nenavadnega nabora lastnosti značilnih posameznikov in empiričnih dognanj različnih znanosti Mlodinow v Pokončnih mislecih pojasnjuje človekov vzpon od njegovega skorajšnjega izumrtja do statusa najbolj dominantne sile, ki preobraža življenje na našem planetu. Domišljeno kulturno antropološko delo je poklon širini in zmožnosti človekovega intelekta, ki si je skozi vso svojo zgodovino prizadeval odgovoriti na vprašanji »Kako?« in »Zakaj?«.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 420 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:
»Mlodinowu nikoli ne spodleti pri tem, da znanost naredi tako dostopno kot tudi zabavno,«
– Stephen Hawking, avtor knjige Kratka zgodovina časa

»Drzno zaokrožena pripoved potovanja naše vrste od savane do mesta.«
– Nature

»Pokončni misleci natančno sledijo evoluciji človekovega razumevanja sveta skozi milijone let. … Dostopno in privlačno branje, v katerem pred nami oživijo briljantni znanstveni umi.«
– Financial Times (London)

O AVTORJU:
Leonard Mlodinow je priznani ameriški znanstveni pisec in avtor več odmevnih knjig. Na kalifornijski univerzi Berkeley je doktoriral iz teoretične fizike in bil zaposlen na inštitutu Maxa Plancka na Oddelku za fiziko in astrofiziko. Sedaj dela kot profesor in raziskovalec na kalifornijskem tehnološkem inštitutu (Caltech). V slovenščini sta do sedaj prevedeni dve njegovi deli, ki jih je napisal v soavtorstvu s fizikom Stephenom Hawkingom, in sicer Krajša zgodovina časa (2007) in Veliki načrt (2011), poleg tega pa je napisal še nagrajeno knjigo Subliminal: How Your Unconscious Mind Rules Your Behavior (Nezavedno: Kako podzavest vpliva na vaše vedenje) in knjigo The Drunkard's Walk: How Randomness Rules Our Lives (Hoja pijanca: Kako naključnost obvladuje naša življenja). Knjiga Pokončni misleci je izvirno izšla leta 2015.