Količina:

0


Znesek:

0,00

Tek poganja svet: moje 3500 milj dolgo potovanje skozi tekaške kulture sveta

Tek poganja svet: moje 3500 milj dolgo potovanje skozi tekaške kulture sveta
  • Redna cena:

    25,00 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,75 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Po koncu uspešne kariere v študentski atletiki z zmago na študentskem državnem prvenstvu in nastopom na kvalifikacijah za olimpijske igre se je Becky Wade želela povezati s sotekači po svetu in razširiti obzorja o teku: najstarejšem, najbolj prvinskem in najbolj razširjenem med vsemi športi. S pomočjo štipendijskega sklada Thomasa J. Watsona je Wadova spakirala za leto dni oblek in tekaških copatov, se poslovila od družine in prijateljev in se odpravila na samostojno raziskovanje svetovnih tekaških kultur.

Wadovo je pot peljala v Veliko Britanijo, na Irsko, v Švico, Etiopijo, Avstralijo, na Novo Zelandijo, Japonsko, Švedsko in Finsko. V vsaki državi se je srečala z edinstveno tekaško zgodovino in skupnostjo lokalnih športnikov ter trenerjev, ki so jo sprejeli v svoje domove in ekipe. V enem letu je pretekla več kot 3500 milj, raziskovala različne pristope k treningu in odkrila nove načine regeneracije. Naj bo med vožnjo po londonskih ulicah z olimpijskim prvakom Usainom Boltom, uro dolgim vzponom pred začetkom teka na etiopski gori Entoto ali izgubljanjem v gneči tokijskih ulic, nepričakovane pustolovščine gospodične Wade ujamejo srčni utrip dolgoprogašev po vsem svetu.

Mehka vezava, 15 x 22 cm, 268 strani.

"Popotovanje Wadove te pritegne kot prelepa tekaška steza, na kateri ti vsak ovinek obljublja nekaj novega in čudovitega." - TOM FOREMAN, avtor knjige My Year of Running Dangerously

O AVTORICI:

BECKY WADE je poklicna tekačica na dolge proge, ki tekmuje za Asics. Diplomantka Univerze Rice je ameriška mladinska prvakinja, štirikratna zmagovalka maratona All-American, ki je zmagala na svojem prvem maratonskem tekmovanju – Kalifornijskem mednarodnem maratonu. Trenutno trenira v teksaškem Houstonu pod vodstvom trenerja Jima Bevana in mentorja dr. Joeja Vigila.

KAZALO:

Uvod
V vlogi gledalke, namesto tekmovalke
Velika Britanija
399 milj
Dobro opremljena na poti k novim zmagam
Po vsej Veliki Britaniji in Irski
283 milj
Visokoleteča v meki gorskega teka
Švica
342 milj
Po stopinjah deklet Yaya
Etiopija
552 milj
Iskanje ravnotežja in spoprijemanje s tekaško progo
Avstralija in Nova Zelandija
1058 milj
Nabijanje pločnikov, ponoven premislek o regeneraciji
Japonska
297 milj
Urni Švedi in leteči Finci
Švedska in Finska
573 milj
Zaključek
Zahvale