Planet Asperger - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Planet Asperger

Planet Asperger
 • Planet Asperger
 • Planet Asperger
 • Redna cena:

  21,90 €

 • Popust:

  2,19 € (10%)

 • Spletna cena:

  19,71 €

 • ISBN:

  9789612052430

 • Avtor:

  Mojca Mihelčič

 • Založba:

  Mladika

 • Datum izida:

  27.10.2017

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kažipot za starše otrok z motnjo avtističnega spektra. Planet Asperger je iskrena in optimistična knjiga o naporih in življenjskih preizkušnjah, ki jih prinaša življenje z otrokom s posebnimi potrebami.

Avtorica v knjigi na najbolj prijazen, humoren in razumljiv način razkriva vse pasti in koristi, ki so njeni družini pomagale, da je postalo življenje na planetu Asperger tudi lepo. Mojčin »kažipot« ponuja staršem otrok z motnjo avtističnega spektra ogromno nasvetov in priporočil, od katerih je mogoče katero staršem še neznano. In to je tisto, kar je pomembno. Deliti izkušnje in znanje.

Planet Asperger ni samo pripoved o starševstvu, partnerstvu in življenju, precej drugačnem, kot si ga človek predstavlja, ko pred porodom prvega otroka izbira znamko plenic, barvo vozička in didaktične igrače. Je predvsem nepričakovano iskreno in briljantno humorno besedilo o potovanju skozi neznano, dobrodošlo vsakomur, ki se kdaj sprašuje o mejah svoji zmožnosti, pravilnem in napačnem pri vzgoji in skrbi za otroke, krivdi in odgovornosti, zaupanju vase in v druge.

»Planet Asperger je nepričakovno iskreno in briljantno humorno besedilo o potovanju skozi neznano, dobrodošlo vsakomur, ki se kdaj sprašuje o mejah svojih zmožnosti in pravilnem in napačnem pri vzgoji in skrbi za otroke.«
Andreja Mikuž, univ. dipl. psih., spec. klin. psih.

Trda vezava, 19 x 25 cm, 55 strani.

VEČ O KNJIGI:
Knjiga je namenjena tako tistim, ki motnjo avtističnega spektra že poznajo, kot tistim, ki so zgolj radovedni. Med platnicami se skriva široka paleta izkušenj in modrosti, ki jih naplavlja življenje z otrokom, ki odstopa od povprečja. Od pogrizenih nohtov in neprespanih noči, do notranjih zmag in napadov ljubeznivosti.

PRVI DEL nas popelje skozi zgodnja leta življenja s posebnim otrokom, ko so hektika in neskončno število vprašajev neprestano na dnevnem redu. Včasih na veder, drugič na simpatično obupan način izvemo, kakšno je jedro ene izmed običajno neobičajnih družin.
Poglavja: Veliki pok, Najboljša posadka, Izbruhi vulkana, Vzdrževanje opreme, Prednosti življenja na planetu Asperger ...

DRUGI DEL je praktičen – kako na planetu Asperger preživeti? Na podlagi številnih neprespanih noči, posvetov s specialisti ter družinskimi vzponi in padci avtorica ugotavlja, da se nekatere aspekte življenja na tem planetu vendarle da razumeti. Knjiga ponuja preverjene praktične nasvete – brez pametovanja, z veliko razumevanja in topline.
Poglavja: Samo mirno kri, Ne iščite krivca, Izbirajte bitke, Če ne zmorete, prosite za pomoč, Živeli kompromisi ...

O AVTORICI:
Mojca Mihelčič je univerzitetna diplomirana pravnica. V otroških letih je resno verjela, da bo nekoč postala policijska detektivka. Ko je po Gimnaziji Ledina pomislila drugič, je kolebala med pedagoško fakulteto in likovno akademijo; odločila se je za pravno fakulteto. Zaposlena je na enem izmed ministrstev. V prostem času (ponoči) šiva, bere, plete, kolobari, slika. Z možem in dvema sinovoma živi v podstrešnem kraljestvu v Ljubljani.