Količina:

0


Znesek:

0,00

Ubiti kravo pomeni konec človeške civilizacije

CIVILIZACIJE

Ubiti kravo pomeni konec človeške civilizacije
  • Redna cena:

    9,00 €

  • Popust:

    0,45 € (5%)

  • Spletna cena:

    8,55 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Osrednja tematika te knjige je krava, simbol nesebičnega služenja človeštvu, katera si je vsaj v Indiji, kjer sta vedska kultura in znanost preživela v veliki meri, pridobila vzvišen status svete krave. Svete zato, ker pooseblja Vede, na katerih temelji celotna vedska kultura, ki predstavlja temelj za zasnovo trajnostnega razvoja, ki so se pojavili že več kot pred 5000 leti.

Vedska kultura je uspevala tisočletja, saj je temeljila na naravnem kmetovanju in zaščiti krav. Vedska družba je dobesedno častila krave. Danes, ko smo dejansko izčrpali vse glavne naravne vire, saj živimo preko zmožnosti planeta Zemlje, je možnost, da bi družba in človeštvo na splošno doseglo okoljski trajnostni razvoj pod velikim vprašajem.

Pričujoče knjižno delo, ki nam posreduje avtentično razlago pristnega indijskega izročila, je namenjeno še posebej zahodnemu bralcu. Dr. Sahadeva dasa daje zahodu pravzaprav koristen opomin, da je naša kultura zaradi pomanjkanja notranje globine zabredla v krizo, ki se lahko konča s samouničenjem. Knjiga je nepogrešljivo branje za vsakogar, ki ga zanimajo izzivi in korenine duhovne civilizacije, v njej pa bomo našli tudi najgloblja filozofska oziroma etična spoznanja, ki si jih zastavlja sodobni človek.

Zato je edina smiselna rešitev za prihodnost človeštva, kot poudarja avtor, da se vrnemo h kravi, nazaj k materi.

Mehka vezava, 14 x 22 cm, 114 strani.

O PREVJALCU IN UREDNIKU KNJIGE:

Tibor Hercigonja, se ukvarja z raziskavami vedske in sodobne misli, uredniškim delom in je prevajalec dveh knjig; Šri Caitanya Mahaprabhu, Zlati avatar in Ubiti kravo pomeni konec človeške civilizacije. Svoj prosti čas posveča predvsem študiju filozofije, prakticira duhovno življenje in širi zavest o njem, med njegovi raznoliki interesi pa bi lahko izpostavili etiko zlasti etiko do živali in aktivizem za pravice živali.