Količina:

0


Znesek:

0,00

Knjiga strahu ali Kako mi je ime

Knjiga strahu ali Kako mi je ime
  • Redna cena:

    24,90 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,66 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Barbara Stegel je magistrica poslovnih ved in uspešna poslovna ženska, vendar zase pravi, da je po duši dama potepuh, iskalka od nekdaj. To je je pognalo v svet, od Sibirije do Kitajske, od Indije do Amazonije pa spet nazaj na domačo kmetijo v bližini Postojne. Knjiga strahu je njen prvenec, kjer popisuje svoje potovanje v iskanju sakralnega skozi prvoosebne, navdihujoče in transformativne izkušnje, ki prvine religije nadgrajujejo z izkušnjami tisočletnih šamanskih veščin in znanj.

Prvinska ljudsta so jo očarala, saj po njenih besedah še vedno znajo preprosto in obenem sofisticirano črpati iz narave in ji tudi vračati, vrtijo ekološki krog in imajo etičen odnos do vsake stvar, zato njihovo družbo nekoliko  idealizirano ocenjuje kot predideološko in hkrati postideološko družbo. Na svojih potovanjih se pogumno prepusti prvinskim izkušnjam in skozi starodavne šamanske prakse odkriva samo sebe.
V knjigi do obisti iskreno opiše izkušnje in vizije, hkrati pa pozorno motri dogajanje in jih razumljivo ter iskreno ubesedi.

"Odstiranje lastnih zaves nam daje možnost, da smo bolj iskreni, lahko več prispevamo skupnosti, ki ji pripadamo, smo notranje bogatejši, imamo več ljubezni zase in druge ter posledično več življenjske moči."

Trda vezava, 15,0 x 20,0 cm, 280 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:
 
"Spoznaj samega sebe! – To prastaro napotilo je še posebej preroško za naš čas v katerem so nas (kot posameznike v svoji osebni izvirnosti – tudi poklicanosti) s frustracijami in zastraševanjem zgnali skupaj v stajo splošnosti za bolj ‘ekonomično’ služenje Interesu. Knjiga strahu ali kako mi je ime Barbare Stegel je zgodba osebnega pričevanja, ki opogumlja za vrnitev k samemu sebi."
(pater Karel Gržan)
 
"Radoživost in želja po raziskovanju, ne samo kultur, ki nam Slovencem niso tako blizu. Barbara Stegel skozi raziskovanje nečesa oddaljenega spoznava sebe in svoja prostranstva. In tako se prostranstva indijanske kulture ujamejo z iskanjem avtorice. Spoj teh dveh – ena sama romantika …  ter zasanjan odmik." 
(Peter Frankl, direktor in glavni urednik Financ)