Količina:

0


Znesek:

0,00

Slovenija - vinska dežela (SLO)

Slovenija - vinska dežela (SLO)
 • Slovenija - vinska dežela (SLO)
 • Slovenija - vinska dežela (SLO)
 • Slovenija - vinska dežela (SLO)
 • Slovenija - vinska dežela (SLO)
 • Slovenija - vinska dežela (SLO)
 • Redna cena:

  39,00 €

 • Popust:

  10,00 € (26%)

 • Spletna cena:

  29,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

OBVESTILO: Na voljo so rahlo poškodovani izvodi, na platnicah se najde kakšna praska, ali pa so nekoliko obarvane od sonca. Zato je cena znižana.

'Slovenija, vinska dežela' je referenčno knjižno delo, ki ga bodo veseli tako ljubitelji vina kot strokovnjaki in profesionalci. Analitičen zapis, podan skozi avtorjevo zrklo odličnega poznavanja slovenskih vin in vinarjev, dodaja pomembno primerljivo noto s svetom, česar na tak način o slovenskih vinih pri nas še ni bilo zapisanega in je prvi tovrsten na naših tleh.

Knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih. Pričujoča publikacija bralca na sistematičen, strokoven, a razumljiv in berljiv, avtorju lasten mestoma humoren način, vodi od vinskega okoliša do okoliša, skozi zgodovino vinogradništva, klimo, tla, sorte, zakonodajo, letnike, vinske sloge ter vinarje.
Knjiga je izšla v slovenskem in angleškem jeziku.

Trda vezava, 24 x 29,5 cm, 214 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

"Že veliko let imam to srečo, da lahko okušam vina iz Slovenije in v tem izjemno uživam. Kljub temu pa moram priznati, da se moram o slovenskih vinih še veliko naučiti. Kaj je torej boljšega kot branje čudovite knjige avtorja Roberta Gorjaka, ki ima poglobljeno znanje o lokalnih vinih, teme, ki jo obravnava, pa se loteva z izjemno strastjo?" - GERARD BASSET

"Če je v Sloveniji kdo, ki lahko napiše najbolj izčrpno knjigo o slovenskih vinih, vinogradih in vinskih sortah, ki v njih uspevajo, potem je to vsekakor Robert Gorjak, ustanovitelj vinske šole Belvin, od leta 2009 dalje pa tudi predsednik slovenske ocenjevalne komisije na mednarodnem ocenjevanju vin Decanter World Wine Awards. Ta knjiga presega moja pričakovanja, saj je skoraj umetniško delo, v to kategorijo pa spadajo tudi vina, ki jih Robert Gorjak tako čudovito opisuje." - STEVEN SPURRIER

O AVTORJU:

ROBERT GORJAK je mednarodno uveljavljen poznavalec vin in eden vodilnih slovenskih vinskih profesionalcev, publicist in predavatelj. Je sodelavec pri mednarodnih referenčnih delih, kot sta Wine Atlas in Oxford Wine Companion, kjer strokovno pokriva Slovenijo, ter avtor petih vinskih vodičev Slovenije. Leta 2005 je v Londonu kot prvi Slovenec pridobil najvišji certifikat ugledne svetovno uveljavljene vinske šole »WSET diplomo iz vina in zˇganih pijacˇ«.