Količina:

0


Znesek:

0,00

Stefano (roman)

Stefano (roman)
 • Stefano (roman)
 • Stefano (roman)
 • Redna cena:

  22,00 €

 • Popust:

  3,30 € (15%)

 • Spletna cena:

  18,70 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Stefano se napoti v Ameriko, kjer bo začel novo življenje daleč od lakote, ki v času po prvi svetovni vojni vlada v njegovi domovini Italiji. Težavna pot, neznani kraji, kjer mora svoje življenje začeti od začetka, in proces odraščanja ter zorenja v okolju, ki je včasih tudi sovražno, poseljujejo pripoved, ki išče mostove med obujanjem preteklosti in načrti za prihodnost v novi domovini.

Stefano je realistična pripoved, ki jo odlikujeta značilni poetični jezik in presenetljive oblikovne prvine argentinske mojstrice besede Marie Terese Andruetto. V novem v slovenščino prevedenem besedilu nas ta z Anderesenovo nagrado ovenčana avtorica vsaj za nekaj časa postavi v kožo tistih, ki so zaradi takšnih ali drugačnih razlogov prisiljeni svoje življenje živeti daleč od okolja, v katere so se rodili.

Trda vezava, 15,5 x 21,5 cm, 135 strani.

O AVTORICI:
Ustvarjanje Maríe Terese Andruetto (1954) je strastna vaja v tenkočutni spretnosti laganja, kot je nekdo imenoval literaturo. Njena besedila določajo iskanje osebne in družbene identitete, zrcaljenje posledic diktature vojaške hunte v Argentini, pa tudi specifika ženskega univerzuma. Njene knjige so prava crossover besedila, ki jih prebirajo tako mlajši kot starejši bralci, saj presegajo starostne ovire in določitve.

O ILUSTRATORJU:
Francisco Tomsich je likovni umetnik, pesnik in učitelj umetnosti, ki je bil rojen 1981 v Urugvaju, kjer je diplomiral na Filozofski in pedagoški fakulteti. Ustanovil je vrsto umetniških društev in sodeloval v kolektivnih projektih, povezanih z Latisnko Ameriko in Evropo. Je avtor člankov o umetnosti, literaturi in literarnih besedilih, ki so izšli v Urugvaju, Izraelu, Mehiki, Sloveniji in ZDA. Za svoje ustvarjanje je dobil vrsto priznanj (med drugim urugvajsko Nacionalno nagrado.