Usmerjanje pogleda - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Usmerjanje pogleda

Usmerjanje pogleda
 • Redna cena:

  16,90 €

 • Popust:

  6,00 € (35%)

 • Spletna cena:

  10,90 €

 • ISBN:

  9789617050059

 • Avtor:

  Jože Dolmark, Nina Dragičević, Ivo Svetina, Dušan Šarotar...

 • Založba:

  UMco

 • Datum izida:

  18.04.2018

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pisci, združeni v tej knjigi, ne bi mogli biti bolj različni. Glediščne kamere, ki jih držijo v rokah, segajo od Tiborjevih prezentacij sanj kot prafilma, kamor se usmerja pogled za zaprtimi vekami, do Jožetovih fragmentarnih zapisov o ljubih prijateljih, med katerimi je posebej dragoceno srečanje z Marjanom Rožancem, od Nininih zapisov, kako se filmske in književne podobe oblikujejo po zvočnosti želje, ki pa ima korenine melodičnih in ritmičnih struktur globoko v zgodovini, do Natašinih panoramskih rezov, kako se ne more poistovetiti z realizmom perspektive, in spet Ivovega počasnega rekonstruiranja aprila leta 1961, ko je kot trinajst­letni deček v ljubljanski Kinoteki gledal film o prešuštvu, do Duškovega vrtanja v pisateljsko zemljo in spraševanja, zakaj piše, komu piše, kakšen je smisel pisanja.

Rečeno jim je bilo, da naj pogled kot optični dispozitiv, ki se nahaja na presečišču literature in filma, razumejo aluzivno. Očitno so izziv sprejeli kot nepričakovano srečanje s samimi seboj; zazrtje vase brez izgovorov, prikaz samih sebe oziroma lastnega odnosa do sveta je potekal na način, kot ga pri njih še nismo srečali, skorajda lahko rečemo, da so se vsi pisci prikazali v nekakšni novi luči.

– Gabriela Babnik, urednica

PISCI, KI SO SODELOVALI PRI KNJIGI:
Jože Dolmark,
Nina Dragičević,
Tibor Hrs Pandur,
Ivo Svetina,
Dušan Šarotar,
Nataša Velikonja
in Gábor T. Szántó

Mehka vezava, 12,5 x 21,0 cm, 217 strani.