Hsin Hsin Ming: Knjiga o niču, Zenovsko razumevanje uma in zavedanja - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Hsin Hsin Ming: Knjiga o niču

Zenovsko razumevanje uma in zavedanja

Hsin Hsin Ming: Knjiga o niču
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,80 €

 • ISBN:

  9789617033311

 • Avtor:

  OSHO

 • Založba:

  Primus

 • Datum izida:

  02.05.2018

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Osho korak za korakom v Knjigi o niču razkriva pomen vsakega Sosanovega stiha. Razumljivo razkriva uganke, kot so razlika med umom in zavestjo, med meditacijo kot prakso in stanjem duha, razkriva pa tudi, kaj dejansko pomeni »zavedanje brez potrebe po izbiranju oziroma odločanju«.

»Če bi moral rešiti samo dve knjigi iz celotnega sveta mistike, bi bila ena Sosanova Hsin Hsin Ming,« pravi Osho.
»Obsega srž zena, pot zavedanja in meditacije … samo dušo zena.«

Vsak stih Sosanovega gradiva plemeniti s primeri iz vsakdanjega življenja in njegovih običajnih konfliktov, težav ter dram, ki si jih ustvarjamo sami. Vse to začini z mešanico neomajne iskrenosti ter lahkotnega humorja, ki nas privede do točke, na kateri se težave preprosto razblinijo … običajno najprej v smeh, nato v tišino.

O zenovskemu patriarhu Sosanu, ki ga je zgodovina neupravičeno spregledala, danes ne vemo veliko. Nič čudnega, ko pa zgodovina zapisuje zgolj nasilje, ne zna in ne more pa zapisati tišine. In zato vsak, ki postane resnično tih, izgine iz vseh zapisov in preneha biti del norosti sveta. Tak je bil tudi Sosan. Tavajoči menih, ki se ni nikjer ustalil in je bil neprestano v gibanju. Bil je kot reka, ki nikoli ne miruje. To je bilo njegovo poslanstvo. In poslanstvo Budovih tavajočih menihov. Njihov dom namreč ni nek kraj, temveč celotno vesolje. Ko je Sosan dosegel razsvetljenje, se navzven zanj ni prav nič spremenilo. Še vedno je beračil in bil videti kot običajen človek. Človek, ki je bil predan dau.

»Če ste pripravljeni postati prst, potem so te besede, te izjemno mogočne Sosanove besede še vedno žive. So semena – vstopile bodo v vaše srce, če boste dovolili, in vas popolnoma spremenile.«

Mehka vezava, 14,0 x 22,0 cm, 258 strani.

O AVTORJU:

OSHO, sodobni mistik, čigar življenje in učenje vplivata na milijone ljudi vseh starosti in poklicev, je britanski Sunday Times razglasil za enega od »1000 ljudi, ki so zaznamovali dvajseto stoletje«. Njegove mednarodne knjižne uspešnice so na voljo v 58 jezikih po vsem svetu. Je eden od najbolj znanih in najbolj provokativnih duhovnih učiteljev dvajsetega stoletja. V sedemdesetih je vzbudil pozornost mladih Zahodnjakov, ki so želeli izkusiti meditacijo in preobrazbo. Četrt stoletja po njegovi smrti leta 1990 se vpliv njegovih naukov širi, tako kot krog njegovih bralcev vseh starosti in z vseh koncev sveta.

Več o knjigi si preberite na spletni strani Govori.se >>