Količina:

0


Znesek:

0,00

Nekaj lahkega, čisto nekaj lahkega

Nekaj lahkega, čisto nekaj lahkega
  • Redna cena:

    25,00 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,75 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Si kdaj želite, da bi imeli ob sebi priročnik, v katerem bi bila zajeta sporočila v pomoč otrokom na poti čustvenega dozorevanja, poleg tega pa tudi smernice, ki bi odrasle na enostaven in razumljiv način usmerile k nudenju pomoči najbolj ranljivi skupini otrok? Knjiga Rade Polajnar prinaša vse to.

Priročnik je imeniten pripomoček pri delu z otroki v vzgojno-izobraževalnih zavodih pa tudi v zdravstvenih ustanovah – namenjen je vsem, ki s pristnim stikom otroku pomagajo pridobiti izkušnjo, ki se je bo še dolgo spominjal.

»Socialna pedagoginja Rada Polajnar dela na šoli s posamezniki in manjšimi skupinami otrok, ki so v šoli največkrat odrinjeni na rob. Tovrstni otroci rušijo učne ure, se ne držijo šolskih pravil, na primeren način se ne znajo vključiti med ostale. Delo socialnega pedagoga pa ni vezano le na otroke, nujno je povezovanje z učitelji, ostalimi učenci v razredu, s starši in zunanjimi institucijami, kjer so otroci v psihološki ali pedopsihiatrični obravnavi.

V zgodbah v knjigi otroci soustvarjajo dogajanje, iščejo odgovore, imajo možnost, da izrazijo svoje mnenje, podajo svoje predloge – to pa je eden najboljših pristopov za motivacijo otrok s čustvenimi in vedenjskimi težavami. Avtorica v zgodbah prepoznava svet, ki ni vedno sproščujoč za otroka, in ponuja alternativo – naravo, gozd, kjer starši lahko otroke prepustijo raziskovanju, plezanju, tekanju brez stalnih prepovedi. S svojimi junaki v knjigi pokaže, kje je pravi prostor za sprostitev otrok. Ob vsaki temi staršem in ostalim, ki nudijo pomoč, pokaže pot, kako pristopiti k otroku,« zapiše v uvodu h knjigi Nekaj lahkega, čisto nekaj lahkega Marjeta Horvat - Fajdiga, spec. klinične psihologije (ZD Jesenice).

Trda vezava, 21 x 28 cm, 85 strani.