Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike

Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike
 • Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike
 • Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike
 • Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike
 • Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike
 • Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike
 • Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike
 • Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike
 • Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike
 • Redna cena:

  27,00 €

 • Popust:

  2,01 € (7%)

 • Spletna cena:

  24,99 €

 • ISBN:

  9789612887070

 • Avtor:

  Jakob J. Kenda

 • Založba:

  ISPO

 • Datum izida:

  19.10.2018

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

 • Nagrada Krilata želva 2019 - vseslovenska književna nagrada za najboljši slovenski potopis preteklega leta
 • Najboljši prvenec leta 2019
 • Najboljše samozaložniško prozno delo leta 2019
Potopisni roman 'Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike' je humoren in iskren zapis o avtorjevem doživljanju te dolge pešpoti. Prek razgibanega dogajanja med pohodom prikazuje tudi posebnosti te divjinske poti, ameriške narave in pohodništva. Prek popotnih tovarišev, mest ob poti in ljudi, ki jih srečuje v njih, pa razkriva sodobno ameriško stvarnost.

APALAŠKA POT gre po istoimenskem pogorju, čez 14 ameriških zveznih držav na vzhodu ZDA. Dolga je nekaj prek 3500 kilometrov in ima toliko skupnega vzpona, kot da bi se šestnajstkrat z nivoja morja povzpel na Everest: 142 kilometrov. Obenem gre za divjinsko pot, na kateri je pohodnik celo teden dni daleč od prve naselbine, potopljen globoko v naravo ameriških gozdov. Spričo zahtevnosti, dolžine in starosti jo imenujejo 'mati vseh poti'.

Mehka vezava, 18,0 x 13,0 cm, 359 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

"Čarovniško napisan potopis o prijateljstvu, ljubezni in človeški bližini." Miha Kovač

"Tako živo popisana pot, da sem si med branjem preventivno nalepil obliže proti žuljem." - Boštjan Gorenc, Pižama

"Najboljše zdravilo za naglo jezo je krepek sprehod." - Joseph Joubert, Zbrane misli g. Jouberta, ur. Chateaubriand

"Apalaška pot se lahko bere na številne načine. Lahko je pustolovski roman s kar nekaj izjemno napetimi deli, kjer res ne vemo, kako se bo junak izvlekel iz godlje, v kateri se je znašel. Je tudi potopisni roman, s številnimi čudovitimi opisi narave, poti, prenočišč in znamenitosti, ki lahko služi kot dobra pomoč komurkoli, ki bi se na takšno pot želel odpraviti sam. Poleg vsega, če ne kar predvsem, pa je tudi ljubezenski roman. Ne le o ljubezni med moškim in žensko, čeprav tudi, temveč o ljubezni do ljudi nasploh, do stvarstva in tudi do sebe." - Lucija Čakš, revija Družina

"Mnogi v teh hitrih časih, ko samo rinemo naprej proti ciljem, ki so pogosto oddaljeni, nedosegljivi ali pa za naslednjim nedoločnim vogalom, pridemo do točke, ko nas prevzame trenutek navdiha, doživimo neželeni ali nespametni zdrs, želimo dokazati še nedokazano ali poiskati mir v hrupu lastnih pogoltnih želja. Razlogov za takšno pot je toliko, kot je pohodnikov, kot to izredno spretno in berljivo v knjigi Apalaška pot – 3500 kilometrov hribov in Amerike pokaže Kenda. In tudi branje te izredno zanimive knjige je pot, ki sem jo jaz skoraj preletel v dveh popoldnevih, saj knjige nisem mogel odložiti. Ni zgolj običajen potopis, ampak zakladnica raznobarvnih prigod in informacij, ki se lahko odpre samo ob takšni osebni izkušnji, ki ni hvalnica tako priljubljenega novodobnega, učbeniškega iskanja samega sebe, ampak samo je. Čutiš napor, navdušenje in frustracije, vohaš dehteča drevesa in rastline, za katere do zdaj še nisi slišal, posedaš ob tabornem ognju, ko ti drugi pohodniki izlivajo svoje poglede na hojo, pridodajo nekaj novega, presenetljivega. Čestitam za ta podvig in odlično spisano knjigo." - Damjan Zorc, prevajalec in novinar

O KNJIGI IZ MEDIJEV:

RTVSlo.si/kultura/beremo - Jakob J. Kenda: Apalaška pot – 3500 kilometrov hribov in Amerike >>
Siol.net/trendi/potovanja - Prevajalec knjig o Harryju Potterju na 3500 kilometrih spoznaval pravi obraz Amerike (intervju z avtorjem) >>
Portal Delo.si  - Peš skozi 14 ameriških zveznih držav >>
Sodobnost.com - Jakob J. Kenda: Apalaška pot >>
Večer.com - O knjigi - Jakob J. Kenda, Apalaška pot >>
Radioprvi RTVSlo.si - Jakobova Apalaška pot >>
Odkrito.svet24.si - Pisatelj Jakob J. Kenda o ženskah >>
Nejabere.si - Iti. Hoditi. Priti. Do konca Apalaške poti >>


O AVTORJU:

JAKOB J. KENDA je v javnosti najbolj znan po svojih prevodih, predvsem Harryja Potterja. Kot doktor literarnih ved, avtor ali urednik je podpisan pod številne publikacije od antologij do beril. Za mnoge časopise in revije piše o literaturi in filmu ter predava. Rado se ga tudi pokliče, kadar se v kakšni kulturni instituciji pokaže potreba po kriznem menedžerju. Ena njegovih največjih ljubezni pa je pohodništvo in kot prvi Slovenec je prehodil Apalaško pot.

"Lepo je med hribi in jezeri Maina. Tu sva samo jaz in pot in jaz hodim po njej, ne, ker to hočem, ne, ker je treba, ampak ker tukaj razen te hoje drugega ni. To metaforo življenja živim v najbolj dobesednem smislu, sem hoja, sem pot."