Frančišek, spev ustvarjenega bitja - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Frančišek, spev ustvarjenega bitja

Frančišek, spev ustvarjenega bitja
 • Redna cena:

  19,00 €

 • Popust:

  0,95 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,05 €

 • ISBN:

  9789617011616

 • Avtor:

  Alda Merini

 • Založba:

  KUD Logos

 • Datum izida:

  12.12.2018

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Alda Merini (1931-2009) velja za eno osrednjih imen italijanske književnosti. Ko je preminila, so se časopisi o njej razpisali kot o eni najresnejših kandidatk za Nobelovo nagrado. Čeprav tega priznanja ni dobila, je za seboj pustila izjemen opus, ki je bil deležen tako navdušenja najširšega bralnega občinstva kot tudi resne refleksije literarne kritike. Zelo pomembna v opusu Alde Merini je duhovna, mistična lirika, ki je prisotna že v njenih najzgodnejših besedilih, bolj avtonomen in zaokrožen umetniški izraz pa je dobila v kasnejših, eksplicitno religioznih tekstih.

Pesniška zbirka Frančišek, spev ustvarjenega bitja je zasnovana kot monolog in je polna biografskih navezav na svetnikovo življenje. Zaobjema več kot osemdeset molitev in izpovedi velike izrazne in pesniške moči. Delo, ki predstavlja prvi prevod pesniške zbirke Alde Merini v slovenščino, je prevedla Miljana Cunta, ki je tudi avtorica spremne besede. Vzporedno s slovenskim prevodom je objavljeno tudi izvirno besedilo.

IZ KNJIGE:

Pravijo, da so svetniki blazni, a zavračanje razuma v imenu vere je lahko nadvse tvegano. Razum pozna dvom in muko dvoma, v veri pa je popolna prepustitev tem, kar je nespoznavno, in našemu najboljšemu jazu.

Mehka vezava, 20 x 20 cm, 211 strani.