Šola, kam greš?: Kritika šolskega sistema in predstavitev alternativ, 1. del - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Šola, kam greš?: Kritika šolskega sistema in predstavitev alternativ

1. del

Šola, kam greš?: Kritika šolskega sistema in predstavitev alternativ
 • Redna cena:

  21,00 €

 • Popust:

  1,05 € (5%)

 • Spletna cena:

  19,95 €

 • ISBN:

  9789619459607

 • Avtor:

  Marjana Škalič

 • Založba:

  Samozaložba

 • Datum izida:

  28.12.2018

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga na poljudno-strokoven način navaja utemeljene kritike tradicionalnega šolskega sistema, pri čemer se opira na zapise znamenitih pedagogov in drugih velikih mislecev 19. in 20. stoletja kot tudi na dela sodobnih avtorjev. Zatem predstavi široko paleto alternativ tradicionalni šoli – glavne smeri napredne (reformske) pedagogike in oblike samovodenega učenja: demokratične šole, šolanje na domu z varianto unschoolinga in učna središča (resource centres).

Ovrže predsodke in stereotipe o pri nas manj znanih oblikah vzgoje in izobraževanja; predstavi njihove prednosti, ki so jih pokazale tako raziskave kot praksa po svetu. Poziva k razmišljanju in spraševanju o tradicionalnih šolskih praksah, ki smo jih v teku nekaj generacij sprejeli kot samoumevne, na primer (številčno) ocenjevanje. Svet se spreminja z vedno večjo hitrostjo, in tako se bo neizogibno morala spremeniti tudi šola, ki potrebam današnje družbe že dolgo ne ustreza več.

NAMEN KNJIGE:
- Ozaveščanje problema neustreznega šolstva v čim širšem delu družbe in s tem tlakovanje poti za prihodnje spremembe.
- Utemeljena kritika: kritična beseda pomaga globlje razumeti problem; dokler ga ne razumemo, ga zelo verjetno ne bomo uspeli rešiti. Utemeljena kritika nas hkrati že vodi k rešitvi.
- Rešitve: v knjigi predstavljam paleto alternativ – pravo lekarno vseh mogočih sredstev za šolsko bolezen naše družbe.

"Vesela sem, da me je knjiga našla še pred izidom, saj sta me vsebina in pristop k problematiki šolskega sistema navdušila. Pri svojem delu se vsak dan srečujem z bistrimi otroki, ki si želijo, da bi bili v šoli uspešni, a jim obstoječi šolski sistem tega v večini ne omogoča.
Zato knjigo Šola, kam greš? toplo priporočam sem, ki so na kakršenkoli način povezani z osnovno šolo. Priporočam jo predvsem ravnateljem, pedagoškim in svetovalnim delavcem in staršem osnovnošolskih otrok. Močno upam, da bo prišla tudi v roke tistih, ki odločajo o vsebini in strukturi našega šolskega sistema." - Manja Kristanc

VPOGLED V NOTRANJOST, 20. strani knjige: torekobpetih.si/...

Mehka vezava, 16,5 x 23,5 cm, 365 strani.