Moj svet MV (biografija) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Moj svet MV (biografija)

Moj svet MV (biografija)
 • Redna cena:

  22,90 €

 • Popust:

  1,14 € (5%)

 • Spletna cena:

  21,75 €

 • ISBN:

  9789619451113

 • Avtor:

  Peter Sagan, John Deering

 • Založba:

  Aktivni mediji

 • Prevajalec:

  Jolanda Blokar

 • Datum izida:

  23.10.2018

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kaj se dogaja v glavi enega največjih zvezdnikov kolesarske karavane? Peter Sagan je v letih 2015, 2016 in 2017 dosegel na videz nemogoče: trikrat zaporedoma je zmagal na svetovnem kolesarskem prvenstvu, osvojil mavrično majico svetovnega prvaka in se zapisal v zgodovino kot eden največjih kolesarjev vseh časov. Brez strašne podpore nacionalnih ekip, kot jo premorejo nekateri drugi junaki kolesarskega cirkusa. Brez strašne taktike. Brez preračunljivosti. Zgolj s tem, da je, kar on sam pač je: levjesrčni Sagan.

Toda Peter ne niza samo zmag. Peter zabava. Vsak trenutek na kolesu je zanj priložnost, da izrazi svoj značaj, pa naj se po Mont Ventouxu vozi po zadnjem kolesu ali uganja norčije na tiskovnih konferencah, kjer se tare novinarjev. Peter izžareva strast do športa in prikupno željo, da svojim navijačem prikliče nasmeh na obraz.

Kaj žene človeka, ki ga kličejo Tourminator? Kakšen je njegov pristop k šprintu? Kaj meni o drugih fantih v pelotonu? Moj svet z neomajno odkritostjo in značilnim humorjem razgalja človeka, ki je v profesionalno kolesarstvo vnesel svež veter.

Slovenski prevod Saganove biografije prvič ponuja vpogled v zakulisje Petrovega sveta, njegove ožje ekipe in posebne trenutke. Tiste, ko premagaš nizozemsko težko konjenico in prvi zdrviš čez ciljno črto svetovnega prvenstva. Trenutke, ko te izključijo z Dirke po Franciji in ostaneš v prostem teku. 'Moj svet' je po dolgem času kolesarska pripoved brez dlake na jeziku. Drugačna tudi ne more biti. Kako le, saj jo pripoveduje Peter Sagan osebno!

Mehka vezava, 15,5 cm x 22,5 cm, 300 strani + 16 slikovnih strani

ODLOMKI IZ KNJIGE:

"Nizozemska na svetovno prvenstvo vedno pripelje neskončno število močnih vlečnih konj in če v glavnini vidiš, da se desetine 80-kilogramskih visokih mišičnjakov v oranžnih dresih spravijo v ospredje, je čas, da zajameš sapo in stisneš zobe. V glavi se ti prižge lučka za zapenjanje varnostnega pasu. Veš, da bo divje,” pripoveduje Sagan o prvenstvu v Bergnu.

"Po obdobju velikega števila drugih mest se je odločil, da bo vedno dal vse od sebe in se sprijaznil z rezultati, pa naj bodo dobri ali slabi. “Če bom zmagal, bom zmagal. Če bom padel, bom padel. Če bom trinajsti, bom trinajsti. Na koncu bom še vedno Peter in svet se ne bo podrl,” v Mojem svetu pripoveduje Sagan, a priznava: “Tako je bilo na začetku. Potem pa začneš zmagovati, začneš voditi, pritisk se stopnjuje in nekega dne izgubiš tisto, kar ti je pomagalo zmagovati.”

"Peto” ni samo zbiralec točk in serijski zmagovalec. Gledati na Slovaka v luči njegovih dosežkov bi bilo krivično. On je tisti, ki je lastnoročno rešil kolesarstvo. On je nepričakovani mesija, za katerega so molili v pisarnah Mednarodne kolesarske zveze. On je superzvezdnik, ki je v kolesarstvo vrnil zabavo. Pa naj bo to z neprimernim ščipanjem hostes, oponašanjem neverjetnega Hulka na kolesu, vožnjo po zadnjem kolesu ali dovtipi, ki jih naveličan stresa dolgočasnim novinarjem. Srep pogled, smučarska sponzorska očala na odru za zmagovalce, a nezmotljiva strast do kolesarjenja. Gladiatorski šport je postal kul, očetje v krizi srednjih let, ki se ubijajo na Stravinih segmentih v premajhnih pajkicah, so z njim spet pridobili dostojanstvo. In res Saganu v Mojem svetu ne manjka zdrave samozavesti: “Poudariti hočem, da vam ne morem povedati svoje življenjske zgodbe, saj se moje življenje odvija in spreminja vsak dan, kakor se tudi vaše in življenje slehernega človeka. Star sem šele 28 let, zato upam, da bom svojo življenjsko zgodbo nekoč pripovedoval v usnjenem naslanjaču, medtem ko bom kadil pipo in si gladil razredčene bele lase. Lahko pa vam povem, kako je tri leta biti svetovni kolesarski prvak. Kar lahko res izveste samo od mene. Še nihče ni bil prvak tri leta zapored.”

KRATKA BIOGRAFIJA PETRA SAGANA: