Količina:

0


Znesek:

0,00

Duša in čutnost

Duša in čutnost
  • Redna cena:

    22,00 €

  • Popust:

    2,10 € (10%)

  • Spletna cena:

    19,90 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Skozi življenje nas vodi pet zaveznikov – pet čutov, ki nam pomagajo videti vso lepoto, ki jo svet premore, občutiti vse teksture, ki nas obdajajo, okušati čarovnije jedi, vonjati vse vonjave tega sveta ter slišati vse melodije, zvoke, šume in besede, ki nam jih želi življenje razkriti.

Vendar se v današnjem svetu pogosto zgodi, da na naše čute pozabimo, jih zanemarimo ali celo prenehamo celostno uporabljati. Tako življenje postane osiromašeno, zato so knjige, kot je Duša in čutnost, včasih tista iskra, ki lahko nazaj zaneti ogenj.

Avtor Roger Housden ima namreč v rokah edinstveno čarobno paličico – besede – ki jih zna uporabljati na popolnoma unikaten, ekskluziven, živ način, ki nas popolnoma posrka vase in napolni z novimi spoznanji.

Z uživaškim, pretanjenim, nežnim in hkrati energičnim pristopom nas ponovno spomni na vse dimenzije življenja in nas povabi, da drugega za drugim nazaj prižgemo vse čute. Vendar to še ni vse – povabi nas, da se odpremo bujnosti, ki nas obdaja, ter nam korak za korakom in stran za stranjo odpre vrata v svet, ki ga do sedaj še nismo doživeli.

Knjiga 'Duša in čutnost' je med drugim edinstvena zato, ker avtor pet čutov spremeni v mostove, ki nas popeljejo v največje globine čutenja, tja, kjer domujejo duša, zavest, inspiracija in intuicija. Ljudje se tega pogosto ne zavedamo, vendar imamo ravno zaradi naših čutil edinstveno sposobnost, da lahko s polno močjo zaznavamo prav vse – svet okoli sebe, dogodke v njem in samega sebe. Kadar sveti svetilka duše, je srce prebujeno, takrat smo živi in v stiku z življenjem.
»Toda začeti je treba z malim, z nekaj rednimi trenutki pozornosti do mačjega predenja, telefonskega zvonjenja ali brnenja zvonca pri vhodnih vratih. Drugo lahko prepustimo življenju« - Roger Housden

Avtor nas s svojim entuziazmom, dojemanjem sveta in načinom opisovanja vseh drobnih in velikih dogodkov z drugačne perspektive uči spontanosti zaznavanja, ki spreminja naša preprosta vsakdanja opravila v umetnost. Spontanost je lahko v ustvarjalni živosti, ki jo vnašamo v svoje odnose, v načinu, kako pogrnemo mizo, skuhamo večerjo, pokušamo hrano, se ljubimo s partnerjem, sejemo semena, šivamo, gledamo skozi okno, poslušamo glasbo in duhamo vrtnice. Ta ustvarjalnost, radost in predanost so vrline duše, ki se izražajo v njenem objemu s svetom.

Knjiga Duša in čutnost spodbuja ljubezen do lepote drobnih, a nadvse pomembnih stvari vsakodnevnega življenja in tega, kako ga živimo.
Trda vezava, 15 x 22,6 cm, 198 strani.

O AVTORJU:
Roger Housden je odraščal v slikovitem gregorijanskem mestu Bath v Angliji. Študiral je transpersonalno psihologijo in pisal prispevke za BBC ter ugledni britanski časopis The Guardian. Kot svetovalec je delal tudi v Bristolskem Centru za pomoč obolelim za rakom.
Leta 1998 se je preselil v Združene države Amerike, kjer živi v mestu Sausalito v Kaliforniji. Pripravlja in vodi kontemplativna potovanja in prireja delavnice kreativnega pisanja. Roger Housden je avtor številnih knjig o potovanjih, umetnosti in poeziji, med katerimi izstopa zbirka uspešnic z naslovom Deset pesmi. Več informacij najdete tudi na njegovi spletni strani www.rogerhousden.com.