Pisma sinu: Čudovita spoznanja o življenju, moškosti in zrelosti - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Pisma sinu: Čudovita spoznanja o življenju, moškosti in zrelosti

Pisma sinu: Čudovita spoznanja o življenju, moškosti in zrelosti
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  1,99 € (10%)

 • Spletna cena:

  17,91 €

 • ISBN:

  9789612000509

 • Avtor:

  Kent Nerburn

 • Založba:

  Ganeš

 • Datum izida:

  04.08.2009

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

'Pisma sinu' niso zgolj navadna knjiga, temveč so popotnica k boljšemu življenju, priročnik z odgovori na številna vprašanja, ki mlademu (in staršem) pomagajo, da se lažje sooči z izzivi življenja, poleg tega pa je knjiga tudi intimen pogovor, v katerem lahko vsak najde uteho, toplino, odgovore in poti, ki jih je vredno preizkusiti.

Izjemen pisec in oče Kent Nerburn želi deliti spoznanja, ki jih je našel na svojih poteh po življenju, da bo sinova pot lažja, svetlejša, iskriva in poučna. Ravno to je tudi ena izmed izstopajočih odlik te intimno-poučne knjige, ki znanje predaja na izredno nevsiljiv in pristen način.

Pisma sinu nam s pomočjo primerov in zgodb iz življenja predajajo obilo bogatih izkušenj ter odgovarjajo na najpomembnejša življenjska vprašanja, s katerimi se spoprijemamo vsi, ki želimo živeti modro, dejavno in osmišljeno. Mladega človeka bodo podprla pri izgradnji njegovega življenja in sprejemanju pravilnih odločitev, ki zadevajo njegovo mesto v družbi.

Pisma sinu učijo, kako modro prehoditi pot odraščanja: opisujejo vrednote učenja in dela, vztrajnosti in odgovornosti, gradijo zaupanje v življenje, poudarjajo pravičnost in poštenost ter vzbujajo čut do sočloveka. Mlademu pomagajo, da najde pot do sebe in pride v stik s svojimi čutenji, občutki miru in osebne moči. Razkrivajo mu pasti drog in alkohola, pojasnjujejo pomen denarja in lastnine, poučujejo o spolnosti in pristni ljubezni. Seznanijo ga z vrednostjo in notranjo lepoto umetnosti, dragocenostjo potovanj, z vlogo in pomenom družine, starosti in smrti, nesreče in bolečine.

Ta srčna knjiga je darilo mlademu človeku na poti njegovega zorenja in osebne rasti. Njena vsebina je aktualna in izrednega pomena za mlade in tudi za odrasle, saj vsi iščemo odgovore na vprašanja in živimo sredi številnih sprememb sodobnega časa. Iz knjige vejejo življenjski optimizem, navdih in spodbuda, ki bralca na krilih ustvarjalnega navdušenja ponesejo s seboj.

»Prav to, kako postati mož – mož srca, duha in volje, mož dejanj, ljubezni in darovanj, mož sočutja in modrosti – uči ta lepa, lepa knjiga, ki bi jo morali prebrati mali in veliki moški, da bi postali možje, male in velike ženske, da bi jih bolje razumele in brez strahu objele.« – MANCA KOŠIR

Mehka vezava, 21,0 x 14,5 cm, 211 strani.

.O AVTORJU:.
Kent Nerburn je mednarodno priznan in nagrajen umetnik, pisatelj, kipar in pedagog. Poučeval je na Univerzi Bemidji in na Inštitutu umetnosti v Minneapolisu. Več let se je kot svetovalec za pripravo učnega načrta pri Ameriškem indijanskem inštitutu posvečal izobraževanju in vprašanjem ameriških staroselcev.
Za delo Niti volk niti pes: Na pozabljenih poteh z indijanskim starešino (Neither Wolf nor Dog) je prejel knjižno nagrado Minnesota Book Award, knjiga pa je postala tudi del učnega gradiva o multikulturnosti na srednjih, višjih in visokih šolah v Združenih državah Amerike ter ponekod v Evropi. Uredil je tudi tri odmevne knjige o ameriških staroselcih: Modrost ameriških staroselcev (Native American Wisdom), Modrost velikih poglavarjev (The Wisdom of Great Chiefs) in Duša Indijanca (The Soul of an Indian).