Pisma sinu: Čudovita spoznanja o življenju, moškosti in zrelosti - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Pisma sinu: Čudovita spoznanja o življenju, moškosti in zrelosti

Pisma sinu: Čudovita spoznanja o življenju, moškosti in zrelosti
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  1,99 € (10%)

 • Spletna cena:

  17,91 €

 • ISBN:

  9789612000509

 • Avtor:

  Kent Nerburn

 • Založba:

  Ganeš

 • Datum izida:

  04.08.2009

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V knjigi Pisma sinu so zbrana sporočila, ki jih oče želi predati sinu kot popotnico za boljše življenje, vendar hkrati ravno zaradi intimne širine in osebnega dotika nagovarjajo vse sinove, pa tudi vse starše in otroke tega sveta. Knjiga izstopa iz množice zaradi izjemne srčnosti, s katero je napisana.

Ob tem, ko oče sina bogati z izkušnjami in spoznanji, ki jih je našel na svojih poteh v življenju, ga usmerja k njegovi lastni viziji in razcvetu njemu lastne ustvarjalnosti, da bo lahko izrazil, kar je v njem najboljše in resnično, pristno.

Sinu stoji ob strani, da odkrije nekaj izjemno pomembnega: zaupanje vase in moč za delovanje, ki ju vsak moški mora odkriti v sebi. Prepoznal naj bi, da ne gre le za premagovanje neprijetnih čustev, temveč da je moč lastnost srca. Iz njegovih pisem izvemo, kaj resnično pomenijo vztrajnost, odločnost in samozavest.

Sinu poglobljeno razloži težavna vprašanja, s katerimi se moški srečujejo vse življenje: kako razviti pozitiven odnos do dela, izobrazbe in učenja ter kako krepiti zdravo tekmovalnost in harmoničen odnos do soljudi. Pojasni mu, kako oblikovati odnos do denarja in lastnine, drog in alkohola, spolnosti in ljubezni. Razkriva mu moč umetnosti in smisel potovanj, globok pomen družine, starosti in smrti, nesreče in trpljenja.

Knjiga Pisma sinu opisuje, kako v vsem živeti smiselno in modro. Ravno to je tudi ena izmed izstopajočih odlik te intimno-poučne knjige, znanje namreč predaja na izredno nevsiljiv in pristen način.

»Prav to, kako postati mož – mož srca, duha in volje, mož dejanj, ljubezni in darovanj, mož sočutja in modrosti – uči ta lepa, lepa knjiga, ki bi jo morali prebrati mali in veliki moški, da bi postali možje, male in velike ženske, da bi jih bolje razumele in brez strahu objele.« – MANCA KOŠIR

Mehka vezava, 21,0 x 14,5 cm, 211 strani.

.O AVTORJU:.
Kent Nerburn je mednarodno priznan in nagrajen umetnik, pisatelj, kipar in pedagog. Poučeval je na Univerzi Bemidji in na Inštitutu umetnosti v Minneapolisu. Več let se je kot svetovalec za pripravo učnega načrta pri Ameriškem indijanskem inštitutu posvečal izobraževanju in vprašanjem ameriških staroselcev.
Za delo Niti volk niti pes: Na pozabljenih poteh z indijanskim starešino (Neither Wolf nor Dog) je prejel knjižno nagrado Minnesota Book Award, knjiga pa je postala tudi del učnega gradiva o multikulturnosti na srednjih, višjih in visokih šolah v Združenih državah Amerike ter ponekod v Evropi. Uredil je tudi tri odmevne knjige o ameriških staroselcih: Modrost ameriških staroselcev (Native American Wisdom), Modrost velikih poglavarjev (The Wisdom of Great Chiefs) in Duša Indijanca (The Soul of an Indian).