Količina:

0


Znesek:

0,00

Midva: psihologija romantične ljubezni

Midva: psihologija romantične ljubezni
  • Redna cena:

    20,00 €

  • Popust:

    1,00 € (5%)

  • Spletna cena:

    19,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Robert A. Johnson v knjigi 'Midva: psihologija romantične ljubezni' izjemno pretanjeno obravnava razliko med ljubeznijo in zaljubljenostjo. Obenem odkriva poti, ki vodijo do iskreno ljubečega in zavezujočega odnosa.

Na novo osvetljuje romantično ljubezen, edinstven in najmogočnejši energijski sistem v zahodnjaški psihi – kombinacijo prepričanj, idealov, naravnanosti in pričakovanj, ki bivajo v naši podzavesti in obvladujejo naše reakcije in vedenje, ne da bi se jih zavedali.

Robert A. Johnson kot sredstvo za razumevanje romantične ljubezni uporabi čudovito zgodbo o Tristanu in Izoldi, ki predstavlja enega od največjih mitov vseh časov. Ima vzvišenost in moč Gilgameša, Beowulfa in islandskih sag. Miti imajo skrivnostno moč, da nas vznemirijo, povzdignejo in povlečejo iz neznatnosti življenja našega ega ter nas prestavijo v kraljestvo čudes, plemenitih dejanj in nezemeljske strasti. Toda mit lahko stori še več: če se mu naučimo prisluhniti, nam ponudi specifične psihološke informacije in nas nauči globokih resnic o psihi.

Mit o Tristanu in Izoldi prikazuje moškega, razpetega med nasprotujoče si sile in vrline, ki divjajo v moški psihi, kadar ga prevzame vsa radost, vsa strast in vse trpljenje romantične ljubezni. Živo slika razvoj individualne moške zavesti, ko se Tristan bori za to, da bi premagal svojo moškost in se ovedel svoje ženske strani ter se znal soočiti z ljubeznijo in navezanostjo.

Vseeno pa je v tem mitu dosti snovi, ki tudi za žensko predstavljajo veliko vrednost in zanimivost. Kajti Tristan razkriva tudi tisto univerzalno dinamiko romantične ljubezni, ki je značilna tako za moške kot za ženske. Ko se bo ženska podala na potovanje s Tristanom in Izoldo, bo bolje razumela »Tristana« v svojem življenju in ugotovila, kako lahko iz njega potegne vse najboljše. Hkrati – kar je prav tako pomembno – bo tudi jasnejše videla skrivnostne sile, ki delujejo v njej sami.

Trda vezava, 16,5 x 23,5 cm, 248 strani.