Midva: psihologija romantične ljubezni - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Midva: psihologija romantične ljubezni

Midva: psihologija romantične ljubezni
 • Redna cena:

  20,00 €

 • Popust:

  2,00 € (10%)

 • Spletna cena:

  18,00 €

 • ISBN:

  9789612000035

 • Avtor:

  Robert A. Johnson

 • Založba:

  Ganeš

 • Datum izida:

  22.06.2012

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zaljubljenost pozna skoraj vsakdo med nami in je že doživel opoj ter vznesenost ob tem, ko so ga preplavila močna čustva, ko se je razum umaknil v ozadje in je užival v vznesenem navdušenju in očaranosti, ki lahko poneseta v višave. Nezamenljivo je doživeti občutek, da smo v ljubljenem bitju našli izpolnitev, prav to, kar smo iskali. Toda kaj se v resnici skriva za tančico čustev? Kakšne barve nam lahko odstre ljubezen, kaj nas lahko nauči in kam vse nas lahko popelje?

Robert A. Johnson nas v knjigi Midva: psihologija romantične ljubezni vodi po vznemirljivih poteh zaljubljenosti in magnetne medsebojne privlačnosti ter skozi naslednjo stopnjo – ljubezen, ki jo doživljamo v ljubezenskih zvezah, spolnosti in zakonskih zvezah. Na teh poteh odkrivamo, koliko obrazov pravzaprav imajo vsa ta čustva in kaj se lahko od njih naučimo, kaj je zaljubljenost in kaj ljubezen, kaj upanje, kaj razočaranje.

Po eni strani se zaljubimo v projekcijo našega ideala ali predstave o pravem partnerju oziroma ljubimcu, po drugi strani pa so čustva zaljubljenosti zasidrana globoko v nas kot edinstven energijski sistem.

Knjiga Midva: psihologija romantične ljubezni odkriva izjemen potencial tega energijskega sistema, ki spodbuja k združitvi dveh polovic naše lastne duševne narave, moških in ženskih energij in lastnosti, v harmonično celoto. Vsak posameznik naj bi energijo romantične ljubezni spremenil v ozaveščenost in povezanost. Ta potencial celosti je v vsakem od nas. Imeti moramo sposobnost, da hkrati vladamo in ljubimo, da smo močni, da hkrati obvladujemo situacije in se spon­tano prepuščamo toku usode – vse ob svojem času. Da bi postal celovit moški ali ženska, mora vsak od nas razviti oba vidika svoje duševnosti.

Ob tem, ko Robert A. Johnson opisuje pot do najskritejših kotičkov človekove duše in razlaga, kako izraziti svoja čustva, pokazati ljubezen, prebuditi intuitivno stran življenja in razviti vzajemno čustveno povezanost v partnerskem odnosu, nas na podlagi jungovske psihologije vodi skozi zgodbo o Tristanu in Izoldi, eno najlepših mitskih pripovedi o ljubezni.

Uresničiti potencial romantične ljubezni je tako priložnost, da odkrijemo notranjo moč zrele ženskosti in moškosti ter bližino, ki odnos ljubezni prežame z globokim smislom. Knjiga Midva: psihologija romantične ljubezni nam odpre oči in srce za ljubezen in intimnost, ki postaja vse bogatejša.

Trda vezava, 16,5 x 23,5 cm, 248 strani.