Čarovnija okusov: Kuhajmo brez glutena, jajc in laktoze, Kuhajmo brez glutena, jajc in laktoze - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Čarovnija okusov: Kuhajmo brez glutena, jajc in laktoze

Kuhajmo brez glutena, jajc in laktoze

Čarovnija okusov: Kuhajmo brez glutena, jajc in laktoze
 • Čarovnija okusov: Kuhajmo brez glutena, jajc in laktoze
 • Čarovnija okusov: Kuhajmo brez glutena, jajc in laktoze
 • Čarovnija okusov: Kuhajmo brez glutena, jajc in laktoze
 • Redna cena:

  24,99 €

 • Popust:

  1,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,74 €

 • ISBN:

  9789612767020

 • Avtor:

  Maja Piskernik

 • Založba:

  Glou

 • Datum izida:

  04.07.2017

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Maja Piskernik nam s knjigo pričara okusno življenje brez glutena, jajc in laktoze. Knjiga vsebuje preproste recepte, ki vam bodo omogočili pripraviti zajtrk, kosilo ali posladke tako, da skoraj ne boste opazili razlike med glutensko in brezglutensko hrano. Naj vam knjiga Čarovnija okusov olajša kuhanje in življenje!

V prvem delu knjige navedenih kar nekaj nadomestkov za jajca ter laktozo. Prav tako pa so dodani tudi recepti, kako lahko nadomestke naredimo sami (npr. sojino mleko, tofu, kisla smetana, mandljevo mleko, riževo mleko)

Knjiga vsebuje 118 receptov, kateri so namenjeni bolnikom s celiakijo, alergikom na gluten, jajca in laktozo ter vsem, ki se odločajo za tovrsten način prehranjevanja. Recepti so enostavni za pripravo in predvsem odličnega okusa.
Mehka vezava, 21,0 x 20,0 cm, 175 strani.

O AVTORICI:
Pred 8 leti je mojo družino presenetila žalostna novica, ko smo dobili diagnozo, da imata obe hčerki celiakijo in alergijo na jajca. Kar nekaj mesecev smo potrebovali, da smo bolezen sprejeli kot del našega življenja. Ker so nam poleg glutena in jajc odvzeli še mlečne izdelke, so se predvsem za mene začele velike bitke, kako pripraviti obroke.

Vsakodnevni boji v kuhinji so bili resnično utrujajoči. Katerikoli recept sem preizkusila, se je izjalovil in v nobeni knjigarni nisem zasledila knjige receptov brez glutena, mleka in jajc. Prvi 3 meseci so bili resnično stresni in polni solz. Nikogar nismo imeli, ki bi nas usmeril, nam namenil kakšen nasvet ali me naučil kako pripraviti oz. skuhati obrok.
Vsi ti žalostni, stresni in naporni trenutki so me privedli do tega, da svoje življenje posvetim iskanju, predelavi in izumljanju novih receptov. Tako sem se odločila in napisala svojo prvo knjigo Čarovnija okusov, Kuhajmo brez glutena, jajc in laktoze ter začela voditi kuharske delavnice.

Čez nekaj let pa so le izvenele alergije in ostala nam je ‘samo’ celiakija. Takrat smo kot družina končno malo lažje zadihali. Vendar se je ponovno pojavil nov izziv. Kako pripraviti jedi brez glutena, vendar z jajci in mlečnimi izdelki? Tokrat sem imela že kar nekaj izkušenj za seboj in predvsem ogromno samozavesti. Ponovno sem zavihala rokave in stopila novim izzivom naproti. Tako je skozi čas nastala druga knjiga Čarovnija okusov, Kuhajmo brez glutena.

Ker pa mi je ostalo še kar nekaj receptov tako sedaj nastaja še tretja knjiga, ki bo predvsem namenjena vsem sladokuscem.