Ženske, ki tečejo z volkovi, Miti in zgodbe o arhetipu Divje ženske - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ženske, ki tečejo z volkovi

Miti in zgodbe o arhetipu Divje ženske

Ženske, ki tečejo z volkovi
 • Redna cena:

  29,00 €

 • Popust:

  1,45 € (5%)

 • Spletna cena:

  27,55 €

 • ISBN:

  9789616943611

 • Avtor:

  Dr. Clarissa Pinkola Estés

 • Založba:

  ENO

 • Datum izida:

  14.02.2019

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga je preplet starodavnega pripovedništva, psihoanalize in kulturne antropologije, poziv ženskam, naj prebudijo ustvarjalne potenciale in postavijo zdrave meje. Knjiga Ženske, ki tečejo z volkovi na novo osvetljuje medosebne odnose, podobo o sebi in različne oblike odvisnosti. Prebuja spomine na druge kraje, čase in načine bivanja, poglablja in razprostira zgodbe in mite.

Clarissa Pinkola Estés začne z zgodbo o La Lobi, volčji ženski, ki zbira kosti in zapoje pesem nad njimi, da oživijo in se odenejo v meso, nato pa popelje skozi devetnajst pravljic, vitaminov za dušo, kot jim reče, v katerih tke vezi z Divjo žensko. Kajti prav Divja ženska v Sinjebradcu prišepne mladi ženi, kako naj se reši pred morilskim možem, v Modri Vasilisi je jaga baba, ki ve, da preveč znanja prezgodaj škoduje, v Okostnjakinji obudi ljubezen moškega, v La Mariposi je stara Indijanka, ki pozna moč telesa, v mitu o Perzefoni je Demetra in Baubo, boginja plodnosti in trebušnega smeha, v Brezroki deklici kraljica mati.

Divji raček je pravljica o iskanju pripadnosti, Medved mlade lune govori o jezi kot učiteljici ter o potrpežljivosti, vztrajnosti in odpuščanju, La Llorona o pretočnosti ustvarjalnih tokov, Tjulnjica o maski, ki jo nosimo, in nujni občasni samoti, Rdeči čeveljci o upornosti, Deklica z vžigalicami o sestradani duši, Zlatolaska o mračnih skrivnostih. Razlaga pravljic in mitov vsebuje zemljevid vseh pasti, znanih in nepričakovanih, ki jih ženska srečuje med vračanjem k instinktivnemu jazu v dom Divje ženske, pa tudi poziv, naj se sooči s tistim, česar se najbolj boji, s svojo močjo.

Znotraj vsake ženske se skriva naravno in divje bitje, opremljeno z instinkti, intuicijo in brezčasno vednostjo. Clarissa Pinkola Estés jo imenuje Divja ženska in dokazuje, da jo je mogoče in nujno priklicati in oživiti. Utira pot skozi številne plasti zavesti do notranjih glasov, ki šepečejo v kostnem mozgu, in vabi v kraljestvo duha, ki zdravi, prebuja, izziva in povezuje.

Mehka vezava, 14,0 x 22,0 cm.

RECENZIJA BUKLA:

Sodobna humanistična klasika v novi preobleki! Clarissa Pinkola Estés (1945) je ameriška analitičarka in pisateljica, ki je s svojo knjigo Ženske, ki tečejo z volkovi (1995) dosegla svetovno prepoznavnost, saj je v njej z navajanjem in interpretiran­jem devetnajstih mitskih pravljic, »vitaminov za ženske«, sodobnim ženskam skozi številne plasti in z različnimi primeri pokazala pot do arhetipa divje ženske, ženske, ki se zaveda same sebe in zna v vsaki situaciji poskrbeti zase, ženske, ki ni odvisna od odnosov, saj jih sama kreira in usmerja, ženske, ki si sama zamišlja svoj način gibanja in bivanja, volčje ženske, ki spoštuje svojega partnerja in teče z njim, lahko tudi vse življenje, vendar obenem ostaja samosvoja, ženske, ki zaupa svoji intuiciji, saj jo ta vedno znova posvari pred neprijetnostmi, naravne ženske, ki je opremljena z brezčasno in vedno uporabno vednostjo, ženske, ki zaupa svojemu kraljestvu duha, ki zdravi, prebuja, izziva in povezuje. Ena od knjig, ki lepo pokaže, kako lahko knjižne zgodbe res zdravijo in navdihujejo!

(Samo Rugelj, Bukla 147)

O AVTORICI:

Dr. Clarissa Pinkola Estés je večkrat nagrajena pesnica, diplomirana jungovska analitičarka in cantadora (varuhinja starih zgodb) v latinskem izročilu. Petindvajset let je bila zasebna psihoterapevtka, poleg tega je vodila Center C. G. Junga v Koloradu. Njena knjiga Ženske, ki tečejo z volkovi, kompendij dvajsetih pravljic, pospremljenih z razlago in s psihološkimi napotki za notranje življenje, je bila pozdravljena kot klasično in ključno delo o instinktivni naravi žensk. Dr. Estés vodi rastočo Fundacijo Guadalupe, humanitarno organizacijo, med katere poslanstvi je oddajanje hrabrilnih zgodb – po kratkovalovnem radiu – v različne nesrečne kraje po vsem svetu. Je avtorica devetih zbirk zvočnih posnetkov, ki vsebujejo zgodbe ter psihoanalitične razlage.