Gusarska - Heja bumbarasa! - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Gusarska - Heja bumbarasa!

Gusarska - Heja bumbarasa!
 • Redna cena:

  12,95 €

 • Popust:

  0,65 € (5%)

 • Spletna cena:

  12,31 €

 • ISBN:

  9789612743222

 • Avtor:

  rane Milčinski - Ježek, Gorazd Vahen

 • Založba:

  Sanje

 • Datum izida:

  30.01.2015

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ilustrirana izdaja založbe Sanje obsega 20 čudovitih dvostranskih ilustracij Gorazda Vahna. Morje kodrajo preteči oblaki, nevihta bo zdajci raztrgala nebo ... Vse višje valove reže ladja. Gusarska ladja. Prapor se napenja v vetru. Na njem bela smrt.

»Eksplozivna in v uporu rastoča pesnitev nedosežnega Franeta Milčinskega - Ježka, pesnika, radijskega zvezdnika in žalostnega klovna, se je tako pogosto zatekla v ušesa poslušalstva, da je z udarno melodijo na krovu ponarodela. Roparsko divja Gusarska (Heja bumbarasa!) je očarala ilustratorja Gorazda Vahna. Kar se je zgodilo potem, je zgodovina. Zažigalno!« - Tjaša Koprivec

»Heja BUMbarasa je del mojega življenja že vsaj 35 let, od daljnih tabornih ognjev Zmajevega odreda. Kot skoraj vsi drugi, tudi jaz takrat nisem vedel, kdo jo je napisal, zato sem še toliko bolj vesel, da smo jo zdaj le dali na zemljevid. BUM!« - Gorazd Vahen, ilustrator

Trda vezava, 20,7 x 28,3 cm, 20 strani

RECENZIJA BUKLA:
Le kdo ne pozna znamenite pesmi o gusarjih, ki jo je strumno prepevalo že več generacij slovenskih otrok? Z razburljivo gusarsko dogodivščino v verzih izpod peresa enega najbolj vsestranskih slovenskih umetnikov Franeta Milčinskega - Ježka se bodo v tej privlačni knjižici lahko seznanili tudi naši najmlajši. Posebnost izdaje so prikupne podrobnosti, ki omilijo izvirno strašno gusarsko zgodbo: na ilustracijah Gorazda Vahna so krvavi noži v resnici umazani z jagodno marmelado, sedem črnih mrtvih glav v podpalubju pa pripada bučam, podobnim tistim, v katere nastavljamo sveče na noč čarovnic. Dobrodošel uredniški dodatek je kratek gusarski slovarček.

Ajda Janovsky, Bukla 109