Količina:

0


Znesek:

0,00

Hitlerjeve pokuševalke: V volčjem brlogu - MV (resnična zgodba)

(resnična zgodba, 2. sv. vojna)

Hitlerjeve pokuševalke: V volčjem brlogu - MV (resnična zgodba)
  • Redna cena:

    13,99 €

  • Popust:

    4,00 € (29%)

  • Spletna cena:

    9,99 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Mednarodna uspešnica, ki temelji na presunljivi resnični zgodbi Margot Wölk in vzbuja provokativna vprašanja o sostorilstvu, krivdi in borbi za preživetje.

Starši šestindvajsetletne Rose Sauer so umrli in njen mož Gregor je daleč stran, bori se na ruski fronti. Revna in osamljena se odloči zapustiti Berlin, ki je v primežu vojne, in odide k tastu in tašči na podeželje, saj upa, da bo tam našla zatočišče miru. Toda neko jutro na vrata potrkajo SS-ovci in ji sporočijo, da so jo vpoklicali kot eno izmed Hitlerjevih pokuševalk: trikrat na dan morajo ona in še devet pokuševalk v njegovo tajno poveljstvo, Volčji brlog, pokušati obroke, preden jih postrežejo njemu. Volku.

Po letih lakote se pred »izbranimi« ženskami na mizi vrstijo slastne jedi. Pa vendar jedo s strahom in po jedi vsakokrat še eno uro čakajo na morebitne znake zastrupitve s hrano. Kot poskusni zajci. V zaprtem okolju, pod budnim očesom stražnikov. Prisiljene jesti hrano, ki bi jih lahko ubila, se pokuševalke začnejo deliti na Obsedene, ki so zveste Hitlerju, in ženske kot Rosa, ki vztrajajo, da niso nacistke, četudi morajo vsak dan zanj tvegati lastna življenja. Ko se stopnjujejo skrivnosti in zamere, to nenavadno sestrstvo doseže dramatični vrh, ko se vsi začnejo spraševati, ali niso na napačni strani zgodovine.

Prelistajte prvih 20 strani knjige: hitlerjeve.pdf

Mehka vezava, 13,5 x 21,0 cm, 352 strani.

NAGRADE, KI JIH JE ROMAN ŽE PREJEL:

- Wondy Prize
- Premio Campiello
- Premio Rapallo
- Premio Vigevano Lucio Mastronardi
- Premio gruppi di lettura di Fahrenheit Rai Radio 3

Margot Woelk, resnična Hitlerjeva pokuševalka, katere zgodba je služila za osnovo romanu, se je šele po desetletjih tišine odločila svetu razkriti svojo skrivnost. 95-letna Nemka se je šele v visoki starosti čutila pripravljeno svetu povedati svojo zgodbo: "Desetletja sem se skušala otresti teh spominov, ampak ti so se vračali in me ponoči preganjali.". 
Preberite več o zgodbi Margot Woelk ter o romanu v spodnjih člankih:

- Hitlerjeva pokuševalka, ena izmed 15: "Živel je v strahu, da bi ga zastrupili" (Rtvslo.si) >>
- Hitlerjeva pokuševalka hrane: Nikoli niso stregli mesa, saj je bil Hitler vegetarijanec (Dnevnik.si) >>
- Vsak dan po službi jokala od sreče, da je še živa (slovenskenovice.si) >>
- Margot Woelk: Hitlerjeva pokuševalka hrane je skrivnost čuvala pol stoletja (novice.najdi.si) >>
- (O KNJIGI) Rosella Postorino: Hitlerjeve pokuševalke (Vecer.com) >>
- Mednarodna uspešnica Roselle Postorino o Hitlerjevih pokuševalkah v volčjem brlogu (Govori.se) >>

O AVTORICI:

Rosella Postorino je mednarodno priznana ter nagrajena italijanska avtorica in urednica. Tekoče govori angleško, francosko in nemško. 'Hitlerjeve pokuševalke' je njen prvi roman preveden v angleščino. Knjiga je bila v Italiji takojšnja uspešnica in je med drugimi osvojila tudi prestižno literarno nagrado Premio Campiello, eno od najpomembnejših italijanskih nagrad. Pravice za knjigo so bile prodane že v 22 držav.