Slovenology: living and traveling in the world's best country, BE POSEBNA IZDAJA - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Slovenology: living and traveling in the world's best country

BE POSEBNA IZDAJA

Slovenology: living and traveling in the world's best country
 • Redna cena:

  19,00 €

 • Popust:

  1,10 € (6%)

 • Spletna cena:

  17,90 €

 • ISBN:

  9789612842901

 • Avtor:

  Noah Charney

 • Založba:

  Beletrina

 • Datum izida:

  06.12.2017

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

ENGLISH DESCRIPTION:
Slovenology is part memoir, part essay collection, part travel writing, and part guidebook. It is meant to act as a guide-in-hand while visiting Slovenia, but it can be read just as well from the comfort of your own home to give you a deep­er and more colorful sense of what it’s like to live in this remarkable, little-known country.

Hard cover, 23,5 x 14 cm, 270 strani

"Slovenology combines an outsider’s perspective with the af­fection and local knowledge of a long-term resident: an en­gaging account of living in a singular country, and a punchy guide to traveling in it." - John Stubbs, award-winning literary biographer

"I’ve got the key to the city of Cleveland. But everyone keeps saying Slovenia’s great. I want to go." - Bill Murray in an interview with Noah in Esquire Magazine

"Charney is hardwired to the bountiful heart and soul of one of Europe’s most unsung and engaging countries." - Chris Eckman, award-winning musician and producer

About the author: Noah Charney, b. 1979 in New Haven, is an American writer and professor. He is the author of hundreds of articles published also in The Washington Post and The Guardian, and a dozen books, including the best-selling novel The Art Thief. He likes to define himself as an American who has always felt more at home in Eu­rope. You can find more about him at www.noahcharney.com.

SLOVENSKI OPIS:
Slovenologija prinaša 38 bistroumnih in humornih zapisov izpod peresa Američana Noaha Charneyja, ki že vrsto let živi v Kamniku in od blizu opazuje lepote in bizarnosti dežele, v katero, kot pravi, je zaljubljen. S pronicljivostjo znanstvenika in poetičnostjo umetnika avtor izrisuje koordinate kulturnega, družbenega in političnega življenja v podalpski deželi z živim občutkom za drobne detajle vsakdanjika. Tako med drugim beremo o lokalnih kulinaričnih dobrotah in nenavadnih vaških običajih, o pasivnem junaku slovenskega filma in živih legendah športa in poezije, pa tudi o arhitekturnih ikonah in zenu gobarjenja. Knjiga združuje spominsko esejistiko z uporabnostjo vodiča, zato je bodo veseli tako obiskovalci, ki se bodo v naše kraje podali kot turisti, kot tudi domačini, ki bodo svoje navade in posebnosti uzrli skozi povsem drugačne oči. Slovenologija bo skupaj z vodičem po deželi na voljo v izvirni angleščini, v nekoliko prilagojeni različici pa tudi v slovenskem prevodu.

Trda vezava, 23,5 x 14 cm, 270 strani

O avtorju: Dr. Noah Charney (1979) je ameriški pisatelj, predavatelj in umetnostni zgodovinar, ki je doktoriral na temo arhitekture Jožeta Plečnika. Je avtor svetovne uspešnice, romana Tat umetnin (2007). Rojen je bil v New Havenu v Connecticutu. Potem ko je bival v številnih evropskih mestih, se je z družino ustalil v Kamniku. O sebi pove, da je Američan, ki se od nekdaj počuti bolj doma v Evropi.