Pariška žena - MV - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Pariška žena - MV

Pariška žena - MV
 • Redna cena:

  14,99 €

 • Popust:

  8,00 € (53%)

 • Spletna cena:

  6,99 €

 • ISBN:

  9789617052763

 • Avtor:

  Paula McLain

 • Založba:

  Hiša knjig

 • Datum izida:

  29.04.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pariška žena je zgodba o ambicioznosti in izdaji, zgodba o ljubezni med dvema nepozabnima človekoma: Ernestom Hemingwayem in njegovo ženo Hadley. Chicago, 1920: Hadley Richardson je tiha osemindvajsetletnica, ki je obupala nad ljubeznijo in srečo – nato pa je spoznala Ernesta Hemingwaya. Po viharnem obdobju dvorjenja in poroki sta se preselila v Pariz, kjer sta v živahni in muhasti skupini – legendarni Izgubljeni generaciji, v katero sodijo Gertrude Stein, Ezra Pound in F. Scott Fitzgerald – postala izjemen par, vzor vsem.

Hemingway je resnično ljubil svojo ženo, vendar ga je spodneslo življenje v tedanjem divjem in neobvladljivem Parizu, kjer je alkohol tekel brez omejitev in kjer je življenje drvelo svojo pot z noro hitrostjo in kjer se je ljubilo povsem svobodno. Ernest je kot dvajsetletni mladenič komaj začel iskati svoje mesto v svetu literature in svoj slog pisanja. Hadley se je trudila biti popolna v vlogi žene, prijateljice in muze hkrati.

Mlada, polna zanosa, ljubezni in podpore sta v Parizu v vsej svoji veličini začela pisati nepozabno zgodbo ljubezni. Vse do prevare, ki bo pogubila vse, za kar sta se tako zelo borila. Srce parajoč portret ljubezni in nezvestobe, še posebej zato, ker vemo, da je Hemingway nekoč zapisal, da bi raje umrl kot se zaljubil v katero koli drugo žensko kot Hadley.

Mehka vezava, 12,5 x 19,0 cm, 448 strani.

"Čudovit portret boemskega Pariza v 20. letih prejšnjega stoletja – tako z vidika soproge kot tudi samostojne ženske." – Entertainment Weekly

"Roman, ki se mu ni mogoče upreti. V njem je vse in vse je tako resnično." – People

O KNJIGI IZ MEDIJEV:

- Delo.si/sobotna  - Kdo je bila Hadley, prva Hemingwayeva ljubezen?