Količina:

0


Znesek:

0,00

Vsem naj bom neznan: neobjavljeni del zapuščine (Knjiga 2)

Vsem naj bom neznan: neobjavljeni del zapuščine (Knjiga 2)
  • Vsem naj bom neznan: neobjavljeni del zapuščine (Knjiga 2)
  • Redna cena:

    47,90 €

  • Popust:

    2,39 € (5%)

  • Spletna cena:

    45,50 €

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Prestižna izdaja v dveh knjigah in na skoraj 2000 straneh, kjer so zbrani vsi zapisi iz Kosovelove zapuščine, ki so ostali neobjavljeni do danes. Paket dveh knjig v lični škatli.

Srečko Kosovel (1904–1926) je o sebi pisal kot o zvezdnem utrinku, ki ga bodo šli ljudje iskat in ga ne bodo našli – ob tem pa se bodo zavedeli, da so sami utrinki velike kozmične volje. Njegov literarni opus, nastal v nekaj letih neverjetno intenzivnega pisanja, je bil objavljan postopoma – v različnih časih je šele nova senzibilnost v njem odkrila nove tekste.

V dveh knjigah te izdaje so zbrani vsi zapisi iz Kosovelove zapuščine, ki so ostali neobjavljeni do danes. Kosovelovo pisavo kažeta v magmatskem stanju nastajanja. »O ti moja knjiga, nenapisana, / ti moja knjiga žgočih spoznanj, / žarečih energij, sanj, moči, / vse zlate žarijo črke iz noči […]«

Prva knjiga obsega poezijo, prozo in dramatiko. Vanjo so vključeni tako dokončani teksti – pesmi, črtice in nekaj drobnih dramskih del – kot tudi številni fragmenti in osnutki.

Druga knjiga predstavlja Kosovela predvsem kot misleca – obsega od aforizmov do načrta za knjigo Biti ali ne biti. Vključeni so tudi zapisi o literarni teoriji, gradivo za diplomsko nalogo o Alojzu Gradniku in osnutki pisem. V dodatku so nove transkripcije že objavljenih pesmi in drugih besedil. Dodana sta dva spremna eseja Miklavža Komelja.

Prelistajte prvih nekaj strani 1. knjige >>
Prelistajte prvih nekaj strani 2. knjige >>

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 962 strani.