Pisma iz JLA: avtobiografski roman - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Pisma iz JLA: avtobiografski roman

Pisma iz JLA: avtobiografski roman
 • Redna cena:

  19,00 €

 • Popust:

  0,95 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,05 €

 • ISBN:

  9789617033779

 • Avtor:

  Barbara Pešut

 • Založba:

  Primus

 • Datum izida:

  17.04.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

»Povedal mi je, da je sredi dopoldneva pritekel k njim v sobo vojak, ki je sprejemal obiske, in vzkliknil: »Došla neka riba, aauuu!« Nikola ga je vprašal samo: »Jel u zelenom kaputu?« Ko mu je vojak potrdil, je z zadovoljstvom nadaljeval: »A, moja.« Vtis je bil popravljen, čeprav sem na avtobusu, ker zvečer ni bilo prostora, stala vse do Zagreba in trpela. Salonarji so me tiščali, da bi lahko rekla: »Noge mi krvave.« Vem, da bi bilo bolje, če bi se sezula in bila bosa na avtobusu, ampak za lepoto je treba potrpeti.«

Mehka vezava, 14,0 x 22,0 cm, 87 strani.

RECENZIJA BUKLA:

Kot je že v navadi pri delih Barbare Pešut, je avtorica tudi v svojem novem avtobiografskem romanu Pisma iz JLA na moč iskrena in včasih že tako neposredna, da bralca prav presune moč njenega osebnoizpovednega pisanja. A prav omenjeno podarja romanu še večjo težo, s katero te zapisano še intenzivneje prestavi v čas neke ne tako davne preteklosti – (tudi) v čas služenja vojske v socialistični Jugoslaviji. Glavna junakinja si s svojim najdražjim izmenjuje pisma, ki izžarevajo vso njuno bit, od obojestranskega silnega pogrešanja, njegove naveličanosti nad številnimi nesmisli JLA in odštevanja dni do snidenja in njenih večnih (samo)izpraševanj, ali jo on res ljubi in je v dolgih mesecih odsotnosti vendarle ne bo pozabil. Njena pisma so dolga, razmišljujoča, obogatena tudi z njenimi lastnimi pesmimi in tudi z verzi njej ljubih svetovnih avtorjev, medtem ko je na drugi strani on v pisanju tipično moško kratek, odločen, neposreden in trdno prepričan o zastavljenih (skupnih) ciljih. Pešutova nam je s svojim novim romanom znova iskreno omogočila vpogled v delček njene duše in notranjih svetov, ob tem pa je spretno in tudi z očitno nostalgijo odprla vrata v svet nekdanje skupne države in (tipičnih) odtenkov življenja v njej. Branje, nabito s hrepenenjem in (prikrito) erotiko, prinaša odlično osvežitev.

(Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 149)

MEDIJI O KNJIGI:

Dnevnik.si - Barbara Pešut z avtobiografskim romanom Pisma iz JLA >>
Govori.se - Pisma iz JLA – avtobiografski roman Barbare Pešut >>
Odkrito.svet24.si - Magnificova žena brez dlake na jeziku >>

O AVTORICI:

Barbara Pešut je pisateljica resne literature in jo poznamo po izdaji avtobiografije z naslovom Prvi polčas. Kadar pa piše erotično literaturo, si nadene psevdonim Eva Pacher. Svoj prvi roman pod tem imenom, Čudoviti klon, je izdala pri Študentski založbi, drugega, pod naslovom Jebopisi, pa pri založbi Primus.