Skrivnosti med nama - MV - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Skrivnosti med nama - MV

Skrivnosti med nama - MV
 • Redna cena:

  13,99 €

 • Popust:

  3,30 € (24%)

 • Spletna cena:

  10,69 €

 • ISBN:

  9789617052848

 • Avtor:

  Thrity Umrigar

 • Založba:

  Hiša knjig

 • Datum izida:

  14.05.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ne oblikujejo nas besede, ki jih izgovorimo. Ali celo naša dejanja. Oblikujejo nas skrivnosti, ki so zakopane v naših srcih. Bhima, nepozaben glavni lik svetovne uspešnice Thrity Umrigar 'Razdalja med nama', se vrača v tem uspešnem nadaljevanju – v ganljivem in zanimivem romanu, v katerem se bivša služkinja bori proti družbenim razmeram in nesreči, da bi v sodobni Indiji skovala novo pot zase in svojo vnukinjo.

Revna in nepismena Bhima je več kot dvajset let zvesto služila Dubaševi družini, parsijski družini višjega srednjega razreda. Po grozotnem zločinu, ki se je zgodil proti njeni lastni družini, so vdano služkinjo kruto odpustili. Bolečina zaradi tega je bila še toliko večja, ker je to storila Sera Dubaš, muhasta delodajalka, ki je bila dolgo Bhimina edina zaupnica. Bhima, ki je obup in izgubo stoično prenesla, mora zdaj poiskati drug način, da preživi sebe in svojo vnukinjo Majo. Bhimina sreča pa se nenadoma obrne, ko njeno pot prekriža Parvati, zagrenjena, molčeča starejša ženska. Medtem ko ženski, ki ju je na videz združila usoda, skupaj delata, postajata vse bolj povezani, zaupata si resnice o svojih življenjih in razkrivata rane, ki ju preganjajo.

Čudovita zgodba o razlikah med spoloma, moči, prijateljstvu in drugih priložnostih. 'Skrivnosti med nama' je močan in prodoren roman, ki čudovito prikazuje kompleksnost življenja v sodobni Indiji in grobo realnost, s katero se morata soočiti ženski, ki sta rojeni brez privilegijev in se morata boriti za preživetje.

Mehka vezava, 12,5 x 19,0 cm, 416 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

»Ženski v tem romanu živita v trdem svetu urbanih indijskih revežev in vsaka zase in skupaj se borita za dostojnost in preživetje. Thrity Umrigar je napisala ganljivo človeško zgodbo, ki živo pričara življenje obeh žensk v Mumbaju.« – Salman Rushdie

»Skrivnosti med nama zagotavlja skoraj »sidarthovsko« izkušnjo, kjer lika skupaj doživita duhovno potovanje, ko zgodba Bhimo in Parvati odpelje na kraje, kjer morata dvomiti o svojih nazorih, iskati svoji duši in se na koncu spremeniti.« – Newsday