Doktor Gregor Voglar - Zdravnik na dvoru ruskega carja Petra I. Velikega, Zdravnik na dvoru ruskega carja Petra I. - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Doktor Gregor Voglar - Zdravnik na dvoru ruskega carja Petra I. Velikega

Zdravnik na dvoru ruskega carja Petra I.

Doktor Gregor Voglar - Zdravnik na dvoru ruskega carja Petra I. Velikega
 • Redna cena:

  15,00 €

 • Popust:

  0,75 € (5%)

 • Spletna cena:

  14,25 €

 • ISBN:

  9789612901738

 • Avtor:

  Jurij Kurilko

 • Založba:

  Tiskarna Požgaj

 • Datum izida:

  20.06.2019

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V Naklem, stari gorenjski obcestni vasi blizu Kranja se je 12. marca 1651 rodil v kmečki družini sin Gregor, drugi od šestih otrok. Kljub očetovi želji, da bi postal duhovnik, se je po temeljnem šolanju odločil za študij medicine. Po končanem študiju je bil zaposlen kot zdravnik v večjih domačih krajih, nazadnje v Radgoni, kjer se je posebej izkazal pri ukrepanju zoper kugo, ki je v tistem času desetkala prebivalce Evrope. Kot zelo sposobnega »fizika« ga je habsburški dvor cesarja Lepolda I. priporočil za delo v Moskvi na ruskem carskem dvoru Petra I. Romanova. Tja je prišel l. 1689 in postal z leti v Rusiji zelo ugleden in spoštovan zdravnik, ki je večkrat pomagal s svojim medicinskim znanjem tudi samemu carju Petru. Za boljše razumevanje položaja, v katerem je bil dr. Voglar kot zdravnik, smo v našem delu prikazali krajšo zgodovino medicine do njegovega obdobja. Dodano je tudi poglavje o puščanju krvi kot splošno razširjenem, a večinoma škodljivem terapevtskem postopku, ki sicer sega celo v naš čas.

Trda vezava, 16,5 x 23 sm, 128 strani.