Bilanca zdravja in počutja - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Bilanca zdravja in počutja

Bilanca zdravja in počutja
 • Redna cena:

  19,71 €

 • Popust:

  1,97 € (10%)

 • Spletna cena:

  17,74 €

 • ISBN:

  9789612900687

 • Avtor:

  Zoran Perdija

 • Založba:

  Ciim Plus

 • Datum izida:

  20.02.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ta knjiga je bila napisana z namenom ozaveščanja in spodbujanja vseh nas k razmisleku o hrani, ki jo iz leta v leto uživamo večkrat na dan. Ali ima hrana, ki jo kupujemo, res tako izjemno pomembno vlogo pri nastanku in razvoju sodobnih bolezni, kot so srčno-žilne bolezni, debelost, diabetes, kronična utrujenost, depresija in rakaste bolezni, in kakšno ter kako izbrati »tisto pravo«, zdravju koristno hrano?

Mar ni skrb vzbujajoč podatek, da smo ljudje kljub razvoju sodobne medicine čedalje bolj bolni, pri čemer še posebej izstopajo kronične bolezni? Zakaj sodobna medicina ignorira povezavo prehrane in zdravja?
Priča smo sodobnim epidemijam bolezni, ki so poglavitno povezane s prenajedanjem in uživanjem zdravju nekoristnih živil, ki so večinoma visokoenergetska in izjemno nizko hranilna, zaradi česar posegamo po njih večkrat dnevno. Takšna živila v telesu ustvarjajo primanjkljaje (deficite) oziroma presežke (suficite) zdravju pomembnih makro- in mikrohranil, kar na srednji in dolgi rok privede do porušitve ravnovesja v telesu oziroma homeostaze.

To seveda pomeni tudi čedalje večje dobičke multinacionalk, ki proizvajajo takšno hrano, in farmacevtskih gigantov, ki zaradi vedno večjega povpraševanja po »hitrih rešitvah«, ko se pokažejo zdravstvene težave, zanje proizvajajo zdravila.

Zdravje mora predstavljati primarno vrednoto. Za svoje zdravje se moramo potruditi predvsem sami. Večji vložek lastnega truda bo pomenil tudi večji izkupiček v prid pozitivne bilance zdravja in dobrega počutja.

Mehka vezava, 14,5 x 21 cm, 180 strani.