Količina:

0


Znesek:

0,00

Dolomiti po dolgem in počez (izbirni vodnik)

Dolomiti po dolgem in počez (izbirni vodnik)
 • Dolomiti po dolgem in počez (izbirni vodnik)
 • Dolomiti po dolgem in počez (izbirni vodnik)
 • Dolomiti po dolgem in počez (izbirni vodnik)
 • Redna cena:

  29,90 €

 • Popust:

  1,49 € (5%)

 • Spletna cena:

  28,40 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Tudi vi lahko že kmalu v rokah držite nenavaden dragulj. »Dvakrat je brušen, pri tem pa je avtorju uspelo, da ga po drugi obdelavi ni manj, ampak celo za tretjino več!« Vodnik po Dolomitih nepogrešljiv del gorniške literature, ki ga mora imeti vsak ljubitelj strmih, prepadnih gora, kamor Dolomiti vsekakor sodijo.


Izbirni planinski vodnik DOLOMITI po dolgem in počez pravzaprav predstavlja razširjeno in popravljeno vsebino predhodnika Dolomiti, sanjske gore. Avtor je v svoje novo delo vključil kar 60 ciljev oz. poti, razpršenih po celotnem območju Dolomitov, od Furlanskih Dolomitov na vzhodu do skupine Brente na zahodu in od Sekstenskih Dolomitov na severu do skupine Schiara nad mestom Belluno na jugu.

Med njimi v vodniku prevladujejo ture po zelo zahtevnih poteh (feratah), čeprav lahko najdemo tudi nekaj lažjih, skoraj sprehajalnih tur.
Za piko na i je avtor dodal še izbor najzahtevnejših, že kar alpinističnih vzponov.

Andrej Mašera, avtor vodnika ter izkušen poznavalec in zaljubljenec v to čudovito gorsko pokrajino, vpisano na Unescov seznam naravne in kulturne dediščine je zapisal takole: »Ko sem davnega leta 1961 prvič vstopil v kraljestvo Dolomitov, si nisem mogel niti v sanjah predstavljati, da bom te prelepe gore tako močno vzljubil, da jih bom potem še ničkolikokrat obiskal in napisal o njih celo izbirni vodnik. Če bo ta knjiga koga pritegnila in mu vzbudila željo po obisku Bledih gora in si bo zaželel ponovnih srečanj z njihovimi strogimi strminami kot tudi z mehko toploto, ki jo izžarevajo, bo namen tega dela izpolnjen.«

PRELISTAJTE privih 28 strani knjige >>

Broširana vezava, 16,7 x 24,5 cm, 335 strani.