Anonimni kolesar: Resnično življenje kolesarja v profesionalnem pelotonu, Resnično življenje kolesarja - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Anonimni kolesar: Resnično življenje kolesarja v profesionalnem pelotonu

Resnično življenje kolesarja

Anonimni kolesar: Resnično življenje kolesarja v profesionalnem pelotonu
 • Redna cena:

  21,90 €

 • Popust:

  1,10 € (5%)

 • Spletna cena:

  20,80 €

 • ISBN:

  9789619451151

 • Avtor:

  anonimni avtor

 • Založba:

  Aktivni mediji

 • Datum izida:

  26.07.2019

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Blišč profesionalne kolesarske karavane skriva zakulisje enega najzahtevnejših in najnevarnejših športov, v katerem večina kolesarjev ne živi razkošnega življenja, ampak opravljajo trdo delo, ki vključuje pogosta potovanja ter dolge odsotnosti od doma in družine.

Ne samo, da je profesionalno kolesarjenje trdo delo na cesti, kolesarji so nenehoma pod pritiskom: ustrezna prehrana in telesna teža sta del tega športa, tako kot tudi skrb kako ostati zdrav tudi na vrhuncu forme.
O ozadju se v medijih ne govori. Skriva se tudi težave, ki jih kolesarjem povzročajo neprimerna sistemska ureditev športne panoge, slaba oprema ali slaba ekipna taktika. Iskrenost se kaznuje, preveč zgovorni kolesar naslednje leto ne dobi pogodbe.

Broširana vezava, 22 x 15 cm, 272 strani.

VEČ O KNJIGI:

Profesionalni kolesarji so po eni strani dostopni, po drugi strani pa je peloton zaprt in skrivnosten svet, iz katerega informacije kapljajo po dobro odmerjenih kapljicah. Molk je prekinil neimenovani profesionalec, ki že desetletje dirka na vrhunski ravni za različne ekipe in je bil na vrhuncu svoje kariere tudi kapetan moštva na tritedenskih dirkah.

Še vedno dirka, zato ozadje veličastnega, a tudi umazanega športa, ki je zelo pogosto »le vrtenje pedalov iz ure v uro za dokaj borno nagrado«, razkriva anonimno. V skriti svet profesionalnega pelotona nas popelje skozi sedemnajst poglavij, vse od začetnih korakov kolesarske kariere pa do upokojitve, poglavje Zakon s poklicnim kolesarjem pa je prepustil soprogi, ki je po svoje del tega cirkusa.

Ne moremo vedeti koliko je anonimnež iskren, vemo pa, da v javnosti nihče od aktivnih kolesarjev ni tako neposredno spregovoril o logistično zapletenem startu Dirke po Italiji leta 2018 v Izraelu: »V Izraelu je bilo bedno.« Tudi sicer je jezik skozi vso knjigo sočen in tako v zvezi z izraelsko eskapado zapiše: »Ekipe niso mogle pripeljati vseh vozil, ki jih običajno uporabljajo na velikih dirkah, zato so na startu druge etape v Hajfi navijači in novinarji hodili po startni vasi, mi pa smo se preoblačili v avtomobilih. Človek bi pričakoval, da bo nage riti videl na kakšni manjši kontinentalni dirki, ne pa na Dirki po Italiji.«

Če vas zanima, zakaj kapetani hvalijo svoje moštvene pomočnike, čeprav so zanič, boste našli odgovor v knjigi Anonimni kolesar. Našli boste veliko odgovorov in ugotovili, da je kolesarstvo zapleten šport, ki se odvija tudi zunaj cest, daleč od prizorišč največjih dirk. In obenem se ne boste mogli izogniti spraševanju kdo je anonimni kolesar.