Kralj - Tolpa mladega Ješue, 3.del, Tolpa mladega Ješue, 3.del - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Kralj - Tolpa mladega Ješue, 3.del

Tolpa mladega Ješue, 3.del

Kralj - Tolpa mladega Ješue, 3.del
 • Kralj - Tolpa mladega Ješue, 3.del
 • Cena:

  19,00 €

 • ISBN:

  9789619428481

 • Avtor:

  Tomaž Lavrič, Gorazd Vahen

 • Založba:

  Buch

 • Datum izida:

  07.08.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

“Tomaž Lavrič je največji slovenski pisatelj,” je v dokumentarcu Ko črte govorijo zatrdil Aleš Debeljak. In iz Lavričeve delavnice je prišel tretji, zadnji del Tolpa mladega Ješue, ki ga je avtor naslovil Kralj. Serial 'Tolpa mladege Ješue' je zasnovan kot stripovska trilogija, ki jo sestavljajo albumi z naslovi Čarodej, Zdravilec in Kralj.

Trilogija Tolpa mladega Ješue je v knjižni in barvni podobi Gorazda Vahna pod okriljem stripartnice Buch in zavoda Strip Art začela izhajati na začetku predlanskega leta s Čarodejem. Strip Tolpa mladega Ješue je sicer sprva v črno-beli različici izhajal v Mladini. Druga, lani izdana izdaja, je nosila naslov Zdravilec, serijo izdaj pa tokrat zaokroža Kralj. Tudi ti dve je pobarval Vahen.

Tolpa mladega Ješue je “poskus povsem ateistične razlage življenja nekega mesije“, so zapisali pri založbi. V ospredju je razmislek, kakšna bi bila lahko resnična zgodba Ješue, božjega izvoljenca, začetnika največje svetovne religije, okleščena vraževerja in blodenj, olepšav in pretiravanja, političnih kompromisov in cerkvenih dogem.
.
Pri založbi so sklepni del zgodbe napovedali takole: “V deželi vre, pripravlja se vstaja. Čudodelec Ješua je proglašen za novega mesijo, od boga izbranega voditelja Judov, ki bo popeljal ljudstvo v sveto vojno. Na čelu vznesene množice vkoraka v Jeruzalem, središče verske in posvetne oblasti, vendar že med pohodom na Veliki tempelj krenejo stvari strašno narobe.”

Trda vezava, 22,5 x 30 cm, 48 strani.