Odprava zelenega zmaja (Cankarjevo tekmovanje), NOVO! - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Odprava zelenega zmaja (Cankarjevo tekmovanje)

NOVO!

Odprava zelenega zmaja (Cankarjevo tekmovanje)
 • Cena:

  19,00 €

 • ISBN:

  9789612845834

 • Avtor:

  Slavko Pregl

 • Založba:

  Beletrina

 • Datum izida:

  09.08.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

IZDAJA ZA CANKARJEVO TEKMOVANJE! Miha, Pipi in Andrej končno prepričajo Boba, da jih z rabljenim avtomobilom Old punco odpelje na izlet, toda že kmalu jim jo zagode nepredviden zaplet.

Fantje nato naletijo na Janjo, ki je pobegnila od doma in ki enemu od njih ukrade srce. A kaj, ko se Bob na skrivaj dogovarja z miličniki. Zgodba Odprava zelenega zmaja je prvič izšla leta 1976, po kateri so posneli tudi slovito televizijsko nadaljevanko.

Trda vezava, 16,5 x 24,5 cm, 118 strani.

O AVTORJU:

Slavko Pregl (1945) je mladinski pisatelj, pripovednik, basnopisec, založnik in urednik. Piše kratko in povestno prozo za mladino in tudi odrasle. Objavlja prozna dela, basni, satirične in humoristične tekste, poljudnoznanstvena dela. Spada med klasike sodobne slovenske mladinske in otroške književnosti. Z novinarskim in literarnim delom je začel že v gimnaziji, diplomiral je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Od leta 1969 do leta 1991 je bil zaposlen v založbi Mladinska knjiga. Potem je bil samostojni založnik, glavni in odgovorni urednik Mladine, samozaposlen v kulturi, predsednik Društva slovenskih založnikov, predsednik Društva Bralna značka, predsednik Društva slovenskih pisateljev, je soustanovitelj gibanja Forum 21 in njegov podpredsednik od ustanovitve dalje. Leta 2009 je postal direktor Javne agencije za knjigo, to funkcijo je opravljal do upokojitve leta 2012.

Napisal je približno 50 knjižnih del, ki so izšla v nekaj 10.000 izvodih in bila prevedena v 15 jezikov. Za svoje ustvarjanje je prejel več literarnih nagrad doma in v tujini, med drugim nagrado večernica, nagrado desetnica, Schwentnerjevo nagrado za življenjsko delo v založništvu in Levstikovo nagrado za življenjsko delo knjiga … Leta 2017 je prejel tudi Red za zasluge za izjemen prispevek k slovenski kulturi in bralni kulturi mladih. Skupaj s pisateljico Anjo Štefan je nominiran za spominsko nagrado ALMA za leto 2019. Njegova dela so bila objavljena v številnih antologijah ter bila predmet znanstvenih razprav. Po njegovih knjigah sta bili posneti dve televizijski nadaljevanki (Odprava zelenega zmaja, Geniji in genijalci) in nekaj kratkih risanih filmov (Basni).