Količina:

0


Znesek:

0,00

Kolarska obrt in življenje v Kurnikovi hiši

HIŠI

Kolarska obrt in življenje v Kurnikovi hiši
 • Kolarska obrt in življenje v Kurnikovi hiši
 • Kolarska obrt in življenje v Kurnikovi hiši
 • Kolarska obrt in življenje v Kurnikovi hiši
 • Redna cena:

  15,00 €

 • Popust:

  0,75 € (5%)

 • Spletna cena:

  14,25 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga na sto straneh formata A4 podrobno predstavlja obrt, ki je v 20. in 21. stoletju skoraj docela zamrla. Čeprav se naslanja na lokalno dediščino, je knjiga pomembna za cel slovenski prostor, kajti gre za prvo tovrstno obdelavo kolarstva, ki je nekdaj živelo v vseh trgih in mestih, a tudi na podeželju.

Ob tem je predstavljen način življenja v obrtniški hiši v 19. in prvi polovici 20. stoletja, tudi življenje in delo lastnikov hiše in njenih stanovalcev. Besedilo dopolnjujejo fotografije in ilustracije, ki otrokom in drugim prijetno in hkrati strokovno predstavljajo izdelovanje koles, različne vozove in pa nekdanje življenje v obrtniški hiši.

Vsebina:
Kolarstvo - Prometna pot čez Ljubelj, Tržiški kolarji, Kolarski izdelki, Vozovi, Orodje, Kolo.
Kjer so živeli Rodarji
Način življenja v Kurnikovi hiši - Vode v hiši ni bilo, V enem loncu se skuha ena jed, Kar je za ponoči, ni za podnevi, Ko je bila razsvetljena hiša razkošje, Snaga na drugačen način, Ko so malo in veliko potrebo opravljali zunaj hiše, Kjer hiša stoji, se marsikaj godi.
Lastniki Kurnikove hiše in njeni stanovalci - Vojteh Kurnik, Fortunat Kurnik, Luka Kurnik, Marija Kurnik.
Od Rodarjevega doma do muzeja - Prenos lastništva, Prenove, Hiša živi, Ne le pritličje, tudi nadstropje, Klet, Podstrešje, Vrt.

Mehka vezava, 21 x 27 cm, 100 strani.