Velesili umetne inteligence - Kitajska, Silicijeva dolina in novi svetovni red, Najboljša poslovna knjiga leta 2019! - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Velesili umetne inteligence - Kitajska, Silicijeva dolina in novi svetovni red

Najboljša poslovna knjiga leta 2019!

Velesili umetne inteligence - Kitajska, Silicijeva dolina in novi svetovni red
 • Redna cena:

  26,90 €

 • Popust:

  1,34 € (5%)

 • Spletna cena:

  25,55 €

 • ISBN:

  9789617050479

 • Avtor:

  Kai-Fu Lee

 • Založba:

  UMco

 • Prevajalec:

  Samo Kuščer

 • Datum izida:

  17.09.2019

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Najboljša poslovna knjiga leta 2019! Dr. Kai-Fu Lee, eden izmed najbolj spoštovanih kitajskih strokovnjakov na področju umetne inteligence na svetu, v tej knjigi razkriva, kako je Kitajska v zadnjem obdobju dohitela Združene države z osupljivo hitrim in nepričakovanim tempom.

V knjigi 'Velesili umetne inteligence' Kai-Fu Lee nazorno pokaže, da bo zaradi nezaslišanega razvoja in napredka pri umet­ni inteligenci (UI), prišlo do dramatičnih sprememb veliko hitreje, ko smo si mnogi predstavljali do sedaj. Glede na to, da se je tekmovanje med Kitajsko in Združenimi državami na tem področju zelo okrepilo, Lee trdi, da morata tako Amerika kot Kitajska sprejeti in upoštevati tudi veliko odgovornost, ki prihaja s to ogromno tehnološko močjo in vplivom. Kar nekaj strokovnjakov je do sedaj že izrazilo stališče, da bo imela umetna inteligenca (UI) uničujoč učinek na nekatera delovna mesta, predvsem tista v proizvodnji. Kai-Fu Lee v knjigi stopi še korak naprej, saj napoveduje, da bosta imeli kitajska in ameriška UI močan učinek in vpliv tudi na bolj kompleksna delovna mesta, za katera se je do sedaj smatralo, da jih UI ne bo prizadela.

Kaj je odgovor za prihod umetne inteligence (UI) v vsak­danje življenje: morda univerzalni temeljni dohodek? Kai-Fu Lee meni, da to morda ni najboljša rešitev. Vendar pa Lee v svoji knjigi ponudi jasen opis tistih del, ki bodo prizadeta s strani UI in kako kmalu, ter tudi del, ki bodo z UI samo še pridobila. In, kar je najpomembnejše, Lee v svoji vizionarski knjigi ponudi tudi rešitve za ene najbolj korenitih sprememb v človeški zgodovini, ki so tik pred našim pragom.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 346 strani.

O AVTORJU:

Dr. Kai-Fu Lee je direktor podjetja Sinovation Ventures in predsednik inštituta za umetno inteligenco tega podjetja. Sinovation upravlja investicijski sklad v vrednosti 1,7 milijarde dolarjev v dveh valutah. Kot eno od vodilnih podjetij s tveganim kapitalom se posveča predvsem razvoju naslednje generacije kitajskih visoko­tehnoloških podjetij. Preden je Lee leta 2009 ustanovil Sinovation, je bil predsednik kitajske podružnice Googla. Še pred tem je bil na vodilnih položajih pri Microsoftu, SGI in Applu. Diplomiral je iz računalništva na univerzi Columbia, doktoriral pa je na univerzi Carnegie Mellon. Ima tudi častni doktorat univerze Carnegie Mellon in Mestne univerze v Hongkongu in je član Inštituta inženirjev elektrotehnike in elektronike (IEEE). Napisal je sedem knjig, ki so na Kitajskem vse uspešnice.

Na področju umetne inteligence je ustanovil Microsoft Research China, ki so ga v reviji MIT Technology Review proglasili za najzanimivejši računalniški laboratorij. V ustanovi, ki se je poz­neje preimenovala v Microsoft Research Asia, se je usposabljala velika večina vodilnih ljudi na Kitajskem, ki so se ukvarjali z UI, vključno s strokovnimi direktorji pri Baiduju, Tencentu, Ali­babi, Lenovu, Huaweiju in Haierju. Pri Applu je Lee vodil projekte govora in naravnega jezika z UI, o katerih so poročali na oddaji Good Morning America in na naslovnici Wall Street Journala. Ima deset ameriških patentov, objavil je več kot sto strokovnih člankov. Z raziskavami in razvojem umetne inteligence ter vlaganjem vanjo se ukvarja že več kot trideset let.