Blackout - Mrk: jutri bo prepozno - TV - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Blackout - Mrk: jutri bo prepozno - TV

Blackout - Mrk: jutri bo prepozno - TV
 • Redna cena:

  35,90 €

 • Popust:

  21,91 € (61%)

 • Spletna cena:

  13,99 €

 • ISBN:

  9789617076295

 • Avtor:

  Marc Elsberg

 • Založba:

  Hiša knjig

 • Datum izida:

  13.11.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Mednarodni bestseller! Več kot milijon prodanih izvodov.Jutri bo prepozno! Ko nekega večera zmanjka elektrike, nihče ne zganja panike. Ne še. Nikoli ne traja dolgo, da luči spet zasvetijo, kajne? Gotovo je le manjša motnja, kakšno neurje, morda okvara.
Preberite mnenja o knjigi na portalu Goodreads >>

A nocoj se dogaja nekaj čudnega. Operaterji po vsej Evropi nejeverno in nemočno opazujejo kolaps električnih omrežij. Elektrike ni nikjer. Nekdanji heker in aktivist Piero Manzano začne raziskovati možne vzroke za katastrofo. Kot da ni dovolj, da mu oblasti ne verjamejo, kmalu postane celo glavni osumljenec. In ko se pod udarom znajdejo še Združene države Amerike, se Manzano poveže z mlado ameriško novinarko Lauren Shannon. Skupaj poskušata odkriti, kdo stoji za napadi. Elektrike navsezadnje ne potrebujemo samo za razsvetljavo – potrebujemo jo za preživetje.

Prelistajte prvih 20 strani knjige: blackout.pdf

Trda vezava, 14 x 21,5 cm, 416 strani.

O ROMANU SO DEJALI:

»Kaj bi se zgodilo, če bi skupina teroristov orkestrirala uspešen napad na tehnologijo, ki upravlja z vsemi električnimi in jedrskimi viri energije v Evropi, zaradi česar bi se celotno električno omrežje zrušilo? Točno tak scenarij je predpostavka romana Blackout – Mrk in odkrito povedano, je knjigo prav grozljivo prebirati, saj se ves čas zavedaš, da se tak scenarij (morda ne v tako velikem obsegu) lahko tudi zares uresniči. Elsberg nam spretno predstavi grozljive posledice, ki so lahko rezultat le nekaj dni brez elektrike - in to je šele začetek napete zgodbe, polne katastrof in preobratov, ki vodijo v knjigo, ki jo boste težko odložili.« - Celia iz Goodreads

»Verjetno smo že vsi v nekem trenutku svojega življenja doživeli izpad elektrike. Še vedno se spominjam izpada, ki je trajal le nekaj ur pred skoraj 15 leti. Zgodilo se je zvečer in spomnim se, da smo se sprehajali po hiši z gorečo svečo v roki. Takrat se mi je zdelo pustolovsko in vznemirljivo. Toda kaj bi se zgodilo, če bi se izklop električne energije nadaljeval in trajal več dni? Vprašanje sem si v preteklosti že kdaj zastavila, toda po branju te knjige vem, da so bila moja prejšnja razmišljanja lahkotna in neresna. Knjiga namreč pojasni, kako zelo odvisni smo od električne energije, zaradi česar sem se pogosto spraševala in razglabljala tudi o svojih lastnih vrednotah. Vprašanja kot "kaj bi naredila v tej situaciji?" ali "kako bi se odzvala?", so bila med branjem vedno prisotna. Na trenutke sem morala knjigo odložiti, samo da sem za nekaj časa prižgala luč zaradi boljšega občutka. Blackout je neverjetna, fascinantna ter tudi grozljiva knjiga, ki jo toplo priporočam v branje.« – Sanny iz Goodreads

»Večji del knjige deluje, kakor da bi se poglobili v dokumentarec. Dogodki in dejanja so preveč resnični, da bi bili zgolj fikcija, roman je srhljiv, ključni liki pa zelo otipljivi. Zgodba odraža, kako so naša življenja odvisna od neštetih interakcij "pametnih" naprav po vsem svetu. Gre za triler drugačne vrste, ki nam predstavi razvoj dogodkov, ob katerih boste začutili cmok v grlu. Način pisanja je natančen in jasen, potek zgodbe pa ohranja konstanten tempo. Gre za odlično knjigo, ki jo morate imeti na svoji polici in jo lahko uporabite za diskusije.« - Jay Williams iz Goodreads

»Fascinantno branje, eno tistih, ki vas bo pripravilo k razmišljanju! Tehnološki napredek v zadnjih desetletjih je bil izjemen in nam vsakodnevno olajša življenje, hkrati pa smo zaradi opiranja na tehnologijo tudi ranljivejši, na kar se osredotoča tudi roman. Zgodba, ki vas ne bo pustila dihati!

RECENZIJA BUKLA:

Najprej ostane brez elektrike celotna severna Italija, hip zatem pa tudi večji del osrednje Evrope. Izpad elektrike v trenutku povzroči popoln kaos ne le na cestah, kjer se dogajajo številne prometne nesreče, ampak v vseh segmentih javnega in zasebnega življenja, povrhu pa pride v Franciji celo do blažje jedrske nesreče. Če se je še prvi dan ob izpadu elektrike zdelo, da takšna situacija ne more trajati dolgo, kasnejši dnevi življenja v popolni temi predstavljajo pravo apokalipso. Že kmalu po izpadu elektrike pa italijanskega računalniškega programerja Piera Manzana prešine spoznanje, da je v zaščitni računalniški sistem, ki nadzoruje dobavo elektrike po vsej Evropi, najverjetneje nekdo spretno vnesel kodo, ki je povzročila vsesplošni izpad elektrike. Preiskovalci in številni evropski funkcionarji mrzlično raziskujejo, kaj se dogaja, ob tem pa ne zaupajo nikomur, niti Manzanu, ki je v preteklosti vdrl že v številne sisteme. A to italijanskega računalniškega strokovnjaka ne odvrne, da ne bi brskal naprej. Ko se mu pri delu po spletu okoliščin pridruži še ameriška televizijska poročevalka Lauren Shannon, sta odločena, da bosta skupaj prišla do dna celotni situaciji … Izredno napeto branje, zastavljeno po vseh merilih dobre kriminalke, vabi k raziskovanju zamotane uganke – vse v želji po razsvetlitvi vseh vrst.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 153