Tvegati lastno kožo, Skrite asimetrije v vsakdanjem življenju - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Tvegati lastno kožo

Skrite asimetrije v vsakdanjem življenju

Tvegati lastno kožo
 • Redna cena:

  24,90 €

 • Popust:

  1,24 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,66 €

 • ISBN:

  9789617050455

 • Avtor:

  Nassim Nicholas Taleb

 • Založba:

  UMco

 • Datum izida:

  29.10.2019

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Navadni državljani, obrtniki, policisti, ribiči, politični aktivisti in podjetniki sprejemajo tveganje. Politični strategi, člani vodstva korporacij, mnogi univerzitetni profesorji, bančniki in večina novinarjev pa ga ne. Gre za to, da lahko kaj izgubimo in da delimo tveganje z drugimi. Nassim Nicholas Taleb nam predoči, da se tveganje lastne kože tiče vseh vidikov našega življenja.

V svojem neponovljivem slogu obdela vse od velikana Anteja in Hamurabija do Donalda Trumpa, od etike do prodajanja rabljenih avtomobilov, in vzpostavi edinstveno ogrodje za razumevanje te zamisli. Nekaj njegovih zgoščenih misli:

- Če si želimo socialne pravičnosti, se moramo osredotočiti na simetrijo in tveganje.
- Svet vodijo manjšine, ne večina.
- Tudi intelektualec je lahko bebec.
- Pazite se zapletenih rešitev (za katere je bil nekdo plačan, da je do njih prišel).

»Tveganje lastne kože je najboljši filter blefiranja in motor evolucije. Ne menite se za to, kaj ljudje govorijo, temveč le za to, kaj počno, in pa koliko so se pri tem pripravljeni izpostaviti.«

Avtor mednarodne knjižne uspešnice Črni labod! Tako kot se je zgodilo z izidom Črnega laboda med finančno krizo leta 2007, tudi Tvegati lastno kožo prihaja ravno ob pravem času, da postavi pod vprašaj naša zakoreninjena prepričanja o tveganju, izkupičku, politiki, veri in poslovanju – in nas pripravi do tega, da na novo razmislimo o vsem, za kar smo bili prepričani, da nam je jasno.

Mehka vezava, 21 x 15 cm, 385 strani.

ODLOMEK IZ KNJIGE:
»Ko tveganje lastne kože uporabimo kot pravilo, to omili učinke razhajanj, ki so se pojavili s civilizacijo: razlike med dejanji in cenenim govorjenjem (govoričenjem), posledicami in namerami, prakso in teorijo, častjo in ugledom, strokovnostjo in šarlatanstvom, konkretnim in abstraktnim, etičnim in pravnim, pristnim in navideznim, trgovcem in uradnikom, podjetnikom in direktorjem, močjo in videzom, ljubeznijo in preračunljivostjo, Coventryjem in Brusljem, Omaho in Washingtonom, navadnimi ljudmi in ekonomisti, pisci in uredniki, učenostjo in profesuro, demokracijo in vladanjem, znanostjo in scientizmom, politiko in politiki, ljubeznijo in denarjem, duhom in črko, Katonom Starejšim in Barackom Obamo, kakovostjo in oglaševanjem, predanostjo in nakazovanjem, predvsem pa skupnim in posameznim.« – iz knjige

O AVTORJU:
Nassim Nicholas Taleb je enaindvajset let delal pri poslu, kjer je imel nenehno opraviti s tveganjem, šele potem je začel raziskovati filozofska, matematična in (predvsem) praktična vprašanja o verjetnosti. Čeprav se večino časa predaja lagodnemu življenju in meditativno poseda po kavarnah po vsem planetu, je trenutno profesor na Newyorški univerzi, vendar za svoje raziskave plačuje iz lastnega žepa.

Njegove knjige Črni labod, ­Antifragile in sedaj tudi Tvegati lastno kožo (vse so del zbirke z imenom Incerto, kar po latinsko pomeni negotovo) so bile prevedene v sedemintrideset jezikov. Kot podlago za Incerto je napisal več kot petdeset strokovnih člankov, ki segajo od mednarodnih zadev in upravljanja tveganja do statistične fizike. Odklanja vse nagrade in časti, ker znanje spreminjajo v tekmovalni šport in ga razvrednotijo.