Zdravilec, Tolpa mladega Ješue, 2.del, Tolpa mladega Ješue, 2.del - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Zdravilec, Tolpa mladega Ješue, 2.del

Tolpa mladega Ješue, 2.del

Zdravilec, Tolpa mladega Ješue, 2.del
 • Cena:

  19,00 €

 • ISBN:

  9789619406656

 • Avtor:

  Tomaž Lavrič, Gorazd Vahen

 • Založba:

  Buch

 • Datum izida:

  18.06.2018

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Serial 'Tolpa mladege Ješue' je zasnovan kot stripovska trilogija, ki jo sestavljajo albumi z naslovi Čarodej, Zdravilec in Kralj.
Trilogija Tolpa mladega Ješue je v knjižni in barvni podobi Gorazda Vahna pod okriljem stripartnice Buch in zavoda Strip Art začela izhajati na začetku predlanskega leta s Čarodejem. Strip Tolpa mladega Ješue je sicer sprva v črno-beli različici izhajal v Mladini. Druga izdaja nosi naslov Zdravilec, serijo izdaj pa zaokroža Kralj. Vse tri dele je pobarval Vahen.

"Tolpa mladega Ješue je poskus povsem ateistične razlage življenja nekega Mesije," so sporočili iz striparnice. Sveto pismo nove zaveze je le skupek besedil, ki so jih po ustnem izročilu zapisali različni pisci mnogo let po dogodkih, ki jih opisuje, nato pa so jih še stoletja dodajali, odvzemali in prekrajali vse do različice latinske Vulgate v začetku 5. stoletja in njene dokončne potrditve na tridentinskem koncilu leta 1546.

"A kaj se je zgodilo v resnici? Kakšna bi bila lahko resnična zgodba o življenju Ješue, božjega izvoljenca, začetnika največje svetovne vere, okleščena vraževerja in blodenj, olepšav in pretiravanja, političnih kompromisov in cerkvenih dogem," beremo v napovedi striparnice.

Avtor Tomaž Lavrič je bil z nagrado Prešernovega sklada nagrajen za stripa Tolpa mladega Ješue in Lomm ter za razstavi v Cankarjevem domu in Pritličju. Risar stripov in karikaturist Iztok Sitar je v utemeljitvi nagrade opomnil, da je Lavrič izjemen risar, ki se ponaša z odličnim poznavanjem človeške anatomije in pretanjenim čutom za plastično ponazoritev človeškega telesa.

Trda vezava, 22,5 x 30 cm, 48 strani.